ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

 

ΑΙΤΙΕΣ - ΑΙΤΙΑ ΑΓΧΟΥΣ


 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 


 

  

  

Οι συνηθέστερες πηγές άγχους είναι ο θάνατος συγγενικού προσώπου, ο χωρισμός, το διαζύγιο, κάποια σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα, ο γάμος κι ειδικά η διαδικασία προετοιμασίας για αυτόν, η απόλυση από την εργασία, η αρνητική μεταβολή της συμπεριφοράς ενός οικείου ατόμου, διάφορα σεξουαλικά προβλήματα, η υποχρεωτική ή οικιοθελής αλλαγή εργασίας, η προσπάθεια εύρεσης εργασίας, η μακροχρόνια ανεργία, η μεταβολή της επαγγελματικής ευθύνης (αύξηση ή μείωση των υποχρεώσεων στον εργασιακό χώρο), η αλλαγή του περιβάλλοντος της κατοικίας, η μεταβολή στις κοινωνικές δραστηριότητες, η μεταβολή στις ώρες ύπνου και γενικότερα στις προσωπικές συνήθειες, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η μεταβολή της διάρκειας του ελεύθερου χρόνου, οι...διακοπές, η σωματική εμφάνιση, η προσπάθεια για αδυνάτισμα, η προσπάθεια για αυτοβελτίωση, ο... πρωταθλητισμός, η προσπάθεια κοινωνικής και επαγγελματικής εξέλιξης . . .

 

 

Πώς Προκαλείται το Άγχος

 

Γενετική
Έχει προταθεί από αρκετούς ερευνητές, ότι το οικογενειακό ιστορικό αυξάνει την πιθανότητα ότι κάποιος θα εμφανίσει άγχος . Αυτό σημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια γενετική προδιάθεση, που τους δίνει μια μεγαλύτερη πιθανότητα να υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές 

 

 

 

Χημεία του Εγκεφάλου

Η ερευνητές έχουν αποδείξει ότι τα άτομα με μη φυσιολογικά επίπεδα ορισμένων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο . . . σεροτονίνη, νοραδρεναλίνη . . . είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.  

 

 

Όταν οι νευροδιαβιβαστές δεν λειτουργούν σωστά, τότε το εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας του εγκεφάλου παύει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Έτσι ο εγκέφαλος μας αρχίζει να ανταποκρίνεται με μη φυσιολογικό τρόπο στα ερεθίσματα – πληροφορίες που δέχεται και αυτό οδηγεί σε αυτό που βιώνουμε σαν άγχος.  

 

 

Επιστημονικές έρευνες έχουν εντοπίσει σχέση του άγχους με τα νευροδιαβιβαστικά συστήματα της σεροτονίνης, της νοραδρεναλίνης και του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA). Έχουν αποδείξει ότι η αυξημένη δραστηριότητα του νοραδρενεργικού και η υπολειτουργία του σεροτονινεργικού και του γκαμπαμινεργικού νευροδιαβιβαστικού συστήματος σχετίζονται απόλυτα με το άγχος. 

 

 

Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι σωματικές εκδηλώσεις του άγχους, προκύπτουν από αυξημένη δραστηριότητα του αυτόνομου νευρικού συστήματος, που εμφανίζει αυξημένο τόνο του συμπαθητικού. 

 

 

 

Οργανικές Αιτίες
Πολλά σωματικά νοσήματα μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του άγχους. Μερικές από τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν οργανικό άγχος είναι:

 

 

 

Νευρολογικές:
Όγκοι του εγκεφάλου
Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Επιληψία
Υπαραχνοειδής αιμορραγία 

 

 

Ενδοκρινικές διαταραχές:
Υπερθυρεοειδισμός
Υποθυρεοειδισμός
Υπογλυκαιμία
Υπερπαραθυροειδισμός
Φαιοχρωμοκύτωμα
Ενδοκρινικές διαταραχές της εμμηνόπαυσης 

 

 

Καρδιαγγειακά:
Στηθάγχη
Έμφραγμα
Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδος

Νοσήματα του Αναπνευστικού:
Πνευμονία
Πνευμονική εμβολή
Πνευμονικό οίδημα
Καρκίνος
Άσθμα
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια 

 

 

Αυτοάνοσα Νοσήματα:
Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Ερυθηματώδης λύκος
Οζώδης πολυαρτηρίτιδα 

 

 

Λοιμώδη:
Πνευμονία
Λοιμώδης μονοπυρήνωση
AIDS
Φυματίωση

Μεταβολικά:
Ουραιμία
Ανεπάρκεια Β12
Ηλεκτρολυτικές διαταραχές 

 

 

Φάρμακα και τοξικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν Άγχος
Πολλά φάρμακα και τοξικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα άγχους, είτε κατά την περίοδο της λήψης τους είτε μετά την απότομη διακοπή τους, τα οποία μιμούνται τις αγχώδεις διαταραχές.  

 

 

·         Οινόπνευμα (κατά τη στέρηση)     

·         Οπιοειδή (κατά τη στέρηση)     

·         Βενζοδιαζεπίνες / υπνωτικά (κατά τη στέρηση)  

·         Καφεΐνη     

·         Κοκαΐνη     

·         Χασίς (κάνναβη)     

·         Αμφεταμίνες     

·         Νικοτίνη     

·         Αντιϋπερτασικά (κατά τη στέρηση)     

·         Βρογχοδιασταλτικά     

·         Αναλγητικά     

  

  

ΨυχολογικέςΑιτίες  

οι ψυχαναλυτικές θεωρίες αντιμετωπίζουν το άγχος ως άμυνα σε εσωτερικές πιέσεις, οι συμπεριφορικές θεωρίες υποστηρίζουν ότι το άγχος είναι μαθημένη απάντηση σε ειδικά περιβαλλοντικά ερεθίσματα και οι γνωσιακές θεωρίες μιλάνε για λανθασμένους τρόπους σκέψης και δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές. Τέλος υπαρξιακές θεωρίες ασχολούνται με την αντίδραση του ανθρώπου απέναντι στο αναπόφευκτο του θανάτου και στην αίσθηση σημαντικότητας ή μηδαμινότητας της ζωής.

 

 

 

 

 

1) Ψυχαναλυτικές Θεωρίες
Ο Φρόυντ στην πρώτη θεωρία του για το άγχος θεώρησε ότι το άγχος προέρχεται από απωθημένες σεξουαλικές ενορμήσεις, όπως φοβίες, υστερίες, ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση, ή αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας του ατόμου να ελέγξει τη λίμπιντο, με διακοπτόμενο οργασμό, αποχή, όπως επίσης και νευρασθένεια, υποχονδρίαση, αγχώδης νεύρωση. 

 

 

Όταν δηλαδή η λίμπιντο δεν εκτονώνεται με σεξουαλική επαφή, αλλά με αποχή ή άλλες σεξουαλικές πρακτικές όπως ο ανεσταλμένος οργασμός, και η απώθηση γίνει πιο αδύναμη από τις ενορμήσεις, τότε αυτές εισβάλουν στη συνείδηση με τη μορφή άγχους.

Στη δεύτερη θεωρία του υποστήριξε ότι το άγχος λειτουργεί αρχικά ως προειδοποίηση προς το «εγώ» ότι μια μη αποδεκτή παρόρμηση απειλεί να γίνει συνειδητή (προειδοποιητικό άγχος).  

 

Αν λειτουργήσει η απώθηση αποτελεσματικά η ψυχική ισορροπία αποκαθίσταται, αν αποτύχει κινητοποιούνται άλλοι μηχανισμοί άμυνας και δημιουργούνται τα συμπτώματα των διαταραχών.  

 

Οι κρίσεις πανικού προκύπτουν ως αποτέλεσμα ανεπιτυχούς άμυνας ενάντια σε ενορμήσεις που προκαλούν άγχος, όταν σε ένα άτομο αναζωπυρωθούν άγχη της παιδικής ηλικίας (τραυματικό άγχος).


2) Συμπεριφορικές Θεωρίες
Πρεσβεύει ότι το άγχος είναι μια εξαρτημένη απάντηση σε κάποια περιβαλλοντική που προκάλεσε φόβο (τροχαίο ατύχημα), οπότε αργότερα και μόνο η αίσθηση κάποιας σωματικής αντίδρασης (ταχυκαρδία), μπορεί να προκαλέσει εξαρτημένα μια κρίση πανικού ή κάποια αγχώδη κατάσταση.

 

Ένα άτομο που υπέστη φραστική επίθεση σε κάποιο πάρτι, την επόμενη φορά που θα προσκληθεί σε κάποια άλλη εκδήλωση μπορεί κινητοποιώντας τον μηχανισμό άμυνας της γενίκευσης, να αποφύγει να παραβρεθεί.  

 

Με βάση την κοινωνική μάθηση,θεωρείται ότι κάποια άτομα μπορεί να μάθουν να έχουν μια εσωτερική αντίδραση άγχους, μιμούμενα τις αγχώδεις αντιδράσεις των γονιών τους.

Τα τελευταία χρόνια η γνωσιακή θεωρία αποδίδει τις μη φοβικές αγχώδεις καταστάσεις σε λανθασμένους, παραμορφωμένους ή αντιπαραγωγικούς τρόπους σκέψης, οι οποίοι προηγούνται των δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών.  

 

Έτσι άτομα με αγχώδεις διαταραχές θεωρείται ότι υπερεκτιμούν τον κίνδυνο και την πιθανότητα βλάβης σε μια δεδομένη κατάσταση, ενώ αντίθετα υποτιμούν την ικανότητά τους να τα βγάζουν πέρα.


3) Υπαρξιακές Θεωρίες
Η κεντρική ιδέα της υπαρξιακής θεωρίας είναι ότι το άτομο αποκτά επίγνωση της μηδαμινότητας της ύπαρξής του, αίσθημα που είναι πιο βασανιστικό και από την αποδοχή του θανάτου. 

 

Παρέχουν μοντέλα κυρίως για τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.
Θεωρούν ότι το άγχος αποτελεί αντίδραση του ατόμου στο κενό της ύπαρξης και νοήματος.  


4) Βιολογικές Θεωρίες
Νευροανατομικές μελέτες, πειραματικές μελέτες, μελέτες βασιζόμενες στη χορήγηση ψυχοφαρμάκωνκαινετικές μελέτες έδειξαν ότι συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, νευροδιαβιβαστές, αλλά και γενετικά χαρακτηριστικά συμμετέχουν στη δημιουργία και την εκδήλωση του άγχους.mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος    

 

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.  

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertzπαίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertzκαι θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας. 

 

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται.   

  

Όταν χρησιμοποιούμε Δίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.  

 

 

 

 

Καταπολέμηση Χρόνιου Άγχους - Super Strong

Καταπολέμηση Άγχους
Καταπολέμηση Εργασιακού Άγχους
Μετατρέψτε το Άγχος & την Πίεση σε Δημιουργία
Αντιμετωπίστε Πιεστικές Καταστάσεις με Ηρεμία & Καθαρό Μυαλό 
Απόλυτη Ηρεμία 

Κατάλογος Προιόντων