ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

 ΑΙΤΙΕΣ - ΑΙΤΙΑ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΑΝΙΚΟΥ


 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 ΑΙΤΙΕΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΑΝΙΚΟΥ 

 


Πριν από κάθε ψυχολογική διάσταση της διαταραχής πανικού, θα πρέπει να αποκλεισθούν παθολογικά αίτια, όπως η μυοκαρδιοπάθεια. Ο υψηλός τόνος του νοραδενεργικού συστήματος στους ασθενείς με μυοκαρδιοπάθεια, φαίνεται να είναι και ο λόγος που προσβάλλονται από πανικό. Αλλά και ασθενείς με τη νόσο του Parkinson, χρόνιους πόνους, πρωτοπαθή χολική κίρρωση καθώς και επιληψία, φαίνεται να είναι ευάλωτοι σε κρίσεις πανικού. 

 

Το διαζύγιο, ο χωρισμός, η διάλυση μιας σχέσης μπορεί να γίνει αιτία πανικού. Αυτό εξηγείται διότι τα στρεσογόνα γεγονότα προκαλούν νευροφυσιολογικές αλλαγές.. Οι ψυχαναλυτές αντιλαμβάνονται τον πανικό σαν μια μη επιτυχή προσπάθεια να ελεγχθούν οι ενορμήσεις, που προκαλούν άγχος.  

Οι συνηθέστερες πηγές άγχους είναι ο θάνατος συγγενικού προσώπου, ο χωρισμός, το διαζύγιο, κάποια σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα, ο γάμος κι ειδικά η διαδικασία προετοιμασίας για αυτόν, η απόλυση από την εργασία, η αρνητική μεταβολή της συμπεριφοράς ενός οικείου ατόμου, διάφορα σεξουαλικά προβλήματα, η υποχρεωτική ή οικιοθελής αλλαγή εργασίας, η προσπάθεια εύρεσης εργασίας, η μακροχρόνια ανεργία, η μεταβολή της επαγγελματικής ευθύνης (αύξηση ή μείωση των υποχρεώσεων στον εργασιακό χώρο), η αλλαγή του περιβάλλοντος της κατοικίας, η μεταβολή στις κοινωνικές δραστηριότητες, η μεταβολή στις ώρες ύπνου και γενικότερα στις προσωπικές συνήθειες, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η μεταβολή της διάρκειας του ελεύθερου χρόνου, οι...διακοπές, η σωματική εμφάνιση, η προσπάθεια για αδυνάτισμα, η προσπάθεια για αυτοβελτίωση, ο... πρωταθλητισμός, η προσπάθεια κοινωνικής και επαγγελματικής εξέλιξης . . . 

Μια άλλη επίσης υπόθεση μιλά για την πυροδότηση του παιδικού άγχους της εγκατάλειψης, σε συνθήκες δημόσιων χώρων και που έχει απωθηθεί ή μετατεθεί από τους μηχανισμούς άμυνας. 

Αν και πολλοί πάσχοντες, λένε ότι ο πανικός εμφανίσθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα φανερό λόγο, φαίνεται ότι έχει προηγηθεί κάποιο στρεσογόνο γεγονός, χωρίς να καταφέρουν να προσαρμοσθούν φυσιολογικά στην κατάσταση που αντιμετώπιζαν.


Πώς Προκαλούνται οι κρίσεις

Γενετική
Μπορεί να υπάρξει μια γενετική προδιάθεση και μερικοί πάσχοντες αναφέρουν ότι κάποιο οικογενειακό μέλος έχει ή είχε μια διαταραχή πανικού ή κάποια άλλη συναισθηματική διαταραχή όπως η κατάθλιψη.

Οι μελέτες με δίδυμα έχουν επιβεβαιώσει τη δυνατότητα της "γενετικής κληρονομιάς" της διαταραχής πανικού. Δεν έχει ωστόσο ακόμα προσδιοριστεί κάποιος συγκεκριμένος υπεύθυνος βιολογικός δείκτης.

 

Χημεία του Εγκεφάλου

Η ερευνητές έχουν αποδείξει ότι τα άτομα με μη φυσιολογικά επίπεδα ορισμένων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο . . . σεροτονίνη, νοραδρεναλίνη . . . είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.  

 

Όταν οι νευροδιαβιβαστές δεν λειτουργούν σωστά, τότε το εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας του εγκεφάλου παύει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Έτσι ο εγκέφαλος μας αρχίζει να ανταποκρίνεται με μη φυσιολογικό τρόπο στα ερεθίσματα – πληροφορίες που δέχεται και αυτό οδηγεί σε αυτό που βιώνουμε σαν άγχος.  

 

Επιστημονικές έρευνες έχουν εντοπίσει σχέση του άγχους με τα νευροδιαβιβαστικά συστήματα της σεροτονίνης, της νοραδρεναλίνης και του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA).

 

Έχουν αποδείξει ότι η αυξημένη δραστηριότητα του νοραδρενεργικού και η υπολειτουργία του σεροτονινεργικού και του γκαμπαμινεργικού νευροδιαβιβαστικού συστήματος σχετίζονται απόλυτα με το άγχος.

 

Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι σωματικές εκδηλώσεις του άγχους, προκύπτουν από αυξημένη δραστηριότητα του αυτόνομου νευρικού συστήματος, που εμφανίζει αυξημένο τόνο του συμπαθητικού.

 

Οργανικές Αιτίες
Πολλά σωματικά νοσήματα μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του άγχους. Μερικές από τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν οργανικό άγχος είναι: 
 

Νευρολογικές:
Όγκοι του εγκεφάλου
Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Επιληψία
Υπαραχνοειδής αιμορραγία 

Ενδοκρινικές διαταραχές:
Υπερθυρεοειδισμός
Υποθυρεοειδισμός
Υπογλυκαιμία
Υπερπαραθυροειδισμός
Φαιοχρωμοκύτωμα

Καρδιαγγειακά:
Στηθάγχη
Έμφραγμα
Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδος

Νοσήματα του Αναπνευστικού:
Πνευμονία
Πνευμονική εμβολή
Πνευμονικό οίδημα
Καρκίνος
Άσθμα
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια 

Λοιμώδη:
Πνευμονία
Λοιμώδης μονοπυρήνωση
AIDS
Φυματίωση

Φάρμακα και τοξικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν Άγχος
Πολλά φάρμακα και τοξικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα άγχους, είτε κατά την περίοδο της λήψης τους είτε μετά την απότομη διακοπή τους, τα οποία μιμούνται τις αγχώδεις διαταραχές.  

 

·          Οινόπνευμα (κατά τη στέρηση)     

·          Οπιοειδή (κατά τη στέρηση)     

·          Βενζοδιαζεπίνες / υπνωτικά (κατά τη στέρηση)   

·          Καφεΐνη     

·          Κοκαΐνη     

·          Χασίς (κάνναβη)     

·          Αμφεταμίνες     

·          Νικοτίνη     

·          Αντιϋπερτασικά (κατά τη στέρηση)     

·          Βρογχοδιασταλτικά     

·          Αναλγητικά   

 

Ψυχολογικές Αιτίες

οι ψυχαναλυτικές θεωρίες αντιμετωπίζουν το άγχος ως άμυνα σε εσωτερικές πιέσεις

 

Οι συμπεριφορικές θεωρίες υποστηρίζουν ότι το άγχος είναι μαθημένη απάντηση σε ειδικά περιβαλλοντικά ερεθίσματα 

 

Οι γνωσιακές θεωρίες μιλάνε για λανθασμένους τρόπους σκέψης και δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές.

 

Τέλος οι υπαρξιακές θεωρίες ασχολούνται με την αντίδραση του ανθρώπου απέναντι στο αναπόφευκτο του θανάτου και στην αίσθηση σημαντικότητας ή μηδαμινότητας της ζωής.

 


1) Ψυχαναλυτικές Θεωρίες
Ο Φρόυντ στην πρώτη θεωρία του για το άγχος θεώρησε ότι το άγχος προέρχεται από απωθημένες σεξουαλικές ενορμήσεις, όπως φοβίες, υστερίες, ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση, ή αποτελεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας του ατόμου να ελέγξει τη λίμπιντο, με διακοπτόμενο οργασμό, αποχή, όπως επίσης και νευρασθένεια, υποχονδρίαση, αγχώδης νεύρωση.

 

Όταν δηλαδή η λίμπιντο δεν εκτονώνεται με σεξουαλική επαφή, αλλά με αποχή ή άλλες σεξουαλικές πρακτικές όπως ο ανεσταλμένος οργασμός, και η απώθηση γίνει πιο αδύναμη από τις ενορμήσεις, τότε αυτές εισβάλουν στη συνείδηση με τη μορφή άγχους.

Στη δεύτερη θεωρία του υποστήριξε ότι το άγχος λειτουργεί αρχικά ως προειδοποίηση προς το «εγώ» ότι μια μη αποδεκτή παρόρμηση απειλεί να γίνει συνειδητή (προειδοποιητικό άγχος).  

 

Αν λειτουργήσει η απώθηση αποτελεσματικά η ψυχική ισορροπία αποκαθίσταται, αν αποτύχει κινητοποιούνται άλλοι μηχανισμοί άμυνας και δημιουργούνται τα συμπτώματα των διαταραχών.  

 

Οι κρίσεις πανικού προκύπτουν ως αποτέλεσμα ανεπιτυχούς άμυνας ενάντια σε ενορμήσεις που προκαλούν άγχος, όταν σε ένα άτομο αναζωπυρωθούν άγχη της παιδικής ηλικίας (τραυματικό άγχος).


2) Συμπεριφορικές Θεωρίες
Πρεσβεύει ότι το άγχος είναι μια εξαρτημένη απάντηση σε κάποια περιβαλλοντική που προκάλεσε φόβο (τροχαίο ατύχημα), οπότε αργότερα και μόνο η αίσθηση κάποιας σωματικής αντίδρασης (ταχυκαρδία), μπορεί να προκαλέσει εξαρτημένα μια κρίση πανικού ή κάποια αγχώδη κατάσταση.

 

Ένα άτομο που υπέστη φραστική επίθεση σε κάποιο πάρτι, την επόμενη φορά που θα προσκληθεί σε κάποια άλλη εκδήλωση μπορεί κινητοποιώντας τον μηχανισμό άμυνας της γενίκευσης, να αποφύγει να παραβρεθεί.  

 

Με βάση την κοινωνική μάθηση,θεωρείται ότι κάποια άτομα μπορεί να μάθουν να έχουν μια εσωτερική αντίδραση άγχους, μιμούμενα τις αγχώδεις αντιδράσεις των γονιών τους.

Τα τελευταία χρόνια η γνωσιακή θεωρία αποδίδει τις μη φοβικές αγχώδεις καταστάσεις σε λανθασμένους, παραμορφωμένους ή αντιπαραγωγικούς τρόπους σκέψης, οι οποίοι προηγούνται των δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών.  

 

Έτσι άτομα με αγχώδεις διαταραχές θεωρείται ότι υπερεκτιμούν τον κίνδυνο και την πιθανότητα βλάβης σε μια δεδομένη κατάσταση, ενώ αντίθετα υποτιμούν την ικανότητά τους να τα βγάζουν πέρα.


3) Υπαρξιακές Θεωρίες
Η κεντρική ιδέα της υπαρξιακής θεωρίας είναι ότι το άτομο αποκτά επίγνωση της μηδαμινότητας της ύπαρξής του, αίσθημα που είναι πιο βασανιστικό και από την αποδοχή του θανάτου. 

 

Παρέχουν μοντέλα κυρίως για τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.
Θεωρούν ότι το άγχος αποτελεί αντίδραση του ατόμου στο κενό της ύπαρξης και νοήματος.  4) Βιολογικές Θεωρίες
Νευροανατομικές μελέτες, πειραματικές μελέτες, μελέτες βασιζόμενες στη χορήγηση ψυχοφαρμάκωνκαινετικές μελέτες έδειξαν ότι συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, νευροδιαβιβαστές, αλλά και γενετικά χαρακτηριστικά συμμετέχουν στη δημιουργία και την εκδήλωση του άγχους.

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.

 

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertzπαίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertzκαι θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας. 

 

 

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται. 

 

 

Όταν χρησιμοποιούμεΔίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.  

 

 

Καταπολέμηση Χρόνιου Άγχους - Super Strong

Καταπολέμηση Άγχους
Απόλυτη Ηρεμία
Νικήστε τους Φόβους & τις Φοβίες
Σταματήστε τις Κρίσεις Πανικού
Σταματήστε την Νευρικότητα
Εξάλειψη Αγοραφοβίας
Εξάλειψη Φόβου Θανάτου
Εξάλειψη Φόβου Εγκατάλειψης
Εξάλειψη Φόβου Μοναξιάς
Εξάλειψη Φόβου για τα Ύψη
Εξάλειψη Φόβου για τα Αεροπλάνα
Εξάλειψη Φόβου Οδήγησης
Εξάλειψη Φόβου για Ατυχήματα & Δυστυχήματα
Εξάλειψη Αραχνοφοβίας
Εξάλειψη Φόβου για το Αίμα
Εξάλειψη Φόβου για τις Σύριγγες & τις Ενέσεις
Εξάλειψη Φόβου του Χειρουργείου
Εξάλειψη Φόβου για τον Οδοντίατρο
Εξάλειψη Φόβου του Sex
Εξάλειψη Φόβου του AIDS
Εξάλειψη Κλειστοφοβίας
Εξάλειψη Φόβου των Λόγων & Εταιρικών Παρουσιάσεων
Εξάλειψη Φόβου της Αποτυχίας
Εξάλειψη Φόβου Να μην Έχουμε έλεγχο των Καταστάσεων
Εξάλειψη Φόβου Σκοταδιού
Εξάλειψη Φόβου Δράκων & Τεράτων
Εξάλειψη Φόβου να Κοιμάσαι Μόνος
Εξάλειψη Φόβου να ζεις Μόνος στο Σπίτι
Εξάλειψη Φόβου Βροντών & Αστραπών

Κατάλογος Προϊόντων