ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

ΑΙΤΙΕΣ ΑΙΤΙΑ ΘΥΜΟΥ 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟ


O θυμός μας είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών – δικών μας – σκέψεων, ή αποτέλεσμα εξωτερικών ερεθισμάτων. Είναι αποτέλεσμα της πίστης μας ότι συνέβη, ή θα συμβεί κάτι άδικο, καθώς επίσης και της αναμονής ενός επερχόμενου κίνδυνου.

 

Τα ερεθίσματα μπορεί να είναι διαπροσωπικά ή/και κοινωνικά. Μπορεί να αφορούν εξωτερικές καταστάσεις ή εσωτερικά ερεθίσματα (αναμνήσεις ή εικόνες του μυαλού από υποθετικές καταστάσεις).

 

Με την καθοριστική συμμετοχή του εγκεφάλου, ειδικότερα του μεταιχμιακού συστήματος και του υποθαλάμου (αμυγδαλοειδής πυρήνας), τα παραπάνω ερεθίσματα οδηγούν στην αίσθηση του θυμού.

 

Έτσι, προκαλείται στον οργανισμό μας μια νευροχημική διέγερση, μέσω της οποίας ο θυμός μετατρέπεται σε άγχος. Το άγχος οδηγεί με τη σειρά του σε ένα ψυχολογικό ξέσπασμα. Η συχνή επανάληψη αυτής της διαδικασίας, μας οδηγεί στην υιοθέτηση των ξεσπασμάτων θυμού ως τρόπου άμεσης ανακούφισης.

 

Πρόκειται λοιπόν για ένα φαύλο κύκλο θυμού – ξεσπάσματος – ανακούφισης που εκπαιδεύει το άτομο στις αντιδράσεις θυμού. Αυτός ο βρασμός ψυχής που συνοδεύεται από απογοήτευση, εκδηλώνεται τελικά με τη μορφή στρες, επιθετικότητας, κατάθλιψης ή ακόμα και σωματικής ασθένειας.

Η γενική σωματική κατάσταση του ατόμου επηρεάζει την πυροδότηση του θυμού και την έντασή του. Οι ειδικοί βλέπουν το θυμό σαν μια αποτελεσματική αντίδραση εξισορρόπησης στο στρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον θεωρούν καλό για την υγεία του ανθρώπου.

 

Το αν ο θυμός αποτελεί τελικά προβληματική συμπεριφορά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ένταση, τη συχνότητα και τη διάρκειά του, σε συνάρτηση με τη γενικότερη λειτουργικότητα του ατόμου.

 

 

ΑΙΙΕΣ ΘΥΜΟΥ

 

Ο θυμός είναι ένα από τα εντονότερα συναισθήματα που μπορούμε να νιώσουμε. Σχεδόν πάντα, τα ξεσπάσματα θυμού διαταράσσουν την συναισθηματική μας ισορροπία και σχετίζονται άμεσα με σοβαρά προβλήματα που αφορούν τις επαγγελματικές και τις προσωπικές μας σχέσεις.

 

Όντως υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο θυμός εκδηλώνεται με λάθος τρόπο, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά, όχι μόνο αυτόν που τον εκδηλώνει, αλλά και το περιβάλλον του. Αυτό μπορεί να συμβεί, όταν αντιδράμε ενστικτωδώς, χωρίς να προλάβουμε να επεξεργαστούμε αυτό που μας έχει ενοχλήσει και εκδηλώνουμε επιθετικότητα (συνήθως με λεκτική ή σωματική βία), για την οποία συνήθως μετανιώνουμε.

 

Παράλληλα, επιθετικά μπορεί να αντιδράσει κάποιος σε ασήμαντη (φαινομενικά) αφορμή εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο συσσωρευμένο και καταπιεσμένο θυμό που μπορεί να υπάρχει μέσα του.

 

Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι έχουν μάθει να αντιδρούν επιθετικά και να υιοθετούν αυτή τη συμπεριφορά ως τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών στη ζωή τους.

 

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχει και η κατηγορία ανθρώπων, που λόγω δικών τους τραυματικών βιωμάτων, αισθάνονται ικανοποίηση όταν κακοποιούν τον άλλο.


Πως φτάνουμε όμως σε αυτό το σημείο; Στο σημείο να καθοδηγούμαστε από την ένταση του συναισθήματος του θυμού και να χάνουμε τον έλεγχο του εαυτού μας; Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός μας.

 

Μια πιθανή αιτία είναι η μίμηση προτύπου. Όταν υπάρχει ένας τουλάχιστον επιθετικός γονέας στην οικογένεια, το παιδί ασυνείδητα (και παρόλο που λεκτικά μπορεί να τάσσεται εναντίον αυτής της συμπεριφοράς) υιοθετεί την επιθετικότητα και την εφαρμόζει και στη δική του οικογένεια.

 

Άλλος λόγος, μπορεί να είναι το άγχος που εκδηλώνουμε κανείς σε μέρη, ή σε καταστάσεις που τα έχουμε συνδέσει με μια οδυνηρή προηγούμενη εμπειρία. Αυτό μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θυμό και επιθετικότητα. Σε τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορούμε να οδηγηθούμε και από προβλήματα επικοινωνίας στις σχέσεις μας με το σύντροφο ή την οικογένεια μας.

 

Η αποστολή διπλών μηνυμάτων, η έλλειψη προσωπικού χώρου, η έλλειψη εμπιστοσύνης, οι συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, η αίσθηση αδυναμίας ελέγχου και αντίδρασης σε καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν τα γνωστά ξεσπάσματα θυμού.

 

Όμως, πέρα από το κομμάτι των σχέσεων, ακόμα και προσωπικά ζητήματα μπορεί να καταλήξουν σε εκρήξεις θυμού, όπως οικονομικά προβλήματα, ζητήματα στον εργασιακό χώρο, ανισσοροπία σε διάφορους τομείς της ζωής (εργασία-προσωπικός χρόνος-οικογένεια) και η αδυναμία διαχείρισης χρόνου.


Είναι φανερό ότι οι αιτίες για την εκδήλωση επιθετικότητας λόγω θυμού είναι πολλές. Το βασικότερο βήμα για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε, είναι η αναγνώριση του θυμού μας και η επεξεργασία του. Να μπορέσουμε μέσα από την ανάλυση να δώσουμε απάντηση σε ερωτήματα, όπως πότε . . . πώς, . . υπό ποιες συνθήκες . . . ώστε να σταματήσουμε να λειτουργούμε ενστικτωδώς.

 

Ο σκοπός των προγραμμάτων διαχείρισης θυμού δεν είναι να μη θυμώνουμε ποτέ. Το αντίθετο. Είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτά τα συναισθήματα και να τα εκφράζουμε με τρόπο ώστε κι εμείς να αισθανθούμε καλύτερα, αλλά και οι γύρω μας να τα κατανοήσουν. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη επικοινωνία, πιο ανθεκτικές και ειλικρινείς σχέσεις, καλύτερη υγεία και εργασιακή απόδοση.

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.  

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertzπαίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertzκαι θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας. 

 

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται.   

  

Όταν χρησιμοποιούμε Δίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.  


 

Καταπολέμηση Χρόνιου Άγχους - Super Strong

Καταπολέμηση Άγχους
Νόμος της Έλξης: Αρμονικές Σχέσεις & Ευτυχία
Διαχείριση Θυμού
Αντιμετώπιση Οργής –SuperStrong
Εξάλειψη Επιθετικότητας
Νικήστε τον Εκνευρισμό
Εξαλείψτε το Θυμό ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Αντιμετώπιση ΔύσκολωνΑνθρώπων  Πιεστικών Καταστάσεων με Ηρεμία & Καθαρό Μυαλό

Κατάλογος Προιόντων