ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΟΒΟΥ & ΦΟΒΙΑΣ


 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 

 

Αντιμετώπιση της Φοβίας

 

Η συνήθης αγωγή που φαίνεται ότι προτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι η λήψη διαφόρων φαρμακευτικών ουσιών. Είναι γνωστό ότι η χρήση των διαφόρων αντικαταθλιπτικών, όπως το Λίθιο και το Προζάκ, έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

 

 

Αγχολυτικά Χάπια

Ο φυσιολογικός φόβος είναι μια συναισθηματική αντίδραση που προειδοποιεί και προετοιμάζει τον οργανισμό για να αντιμετωπίσει κάποιον κίνδυνο και εξασφαλίζει την ισορροπία του ατόμου με το περιβάλλον του. Ο φυσιολογικός φόβος και κατ' επέκταση το άγχος που τον ακολουθεί και εκλύεται από προβλήματα και γεγονότα της καθημερινής ζωής δεν απαιτεί φαρμακευτική αντιμετώπιση, καθώς αναχαιτίζεται όταν το άτομο ενημερωθεί κατάλληλα και καθησυχαστεί.

Όταν όμως ο φόβος γίνεται αρκετά έντονος, βασανιστικός, ανυπόφορος, μετατρέπεται σε φοβία και οδηγεί σε δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές, απαιτεί θεραπευτική αντιμετώπιση.  

Ο φόβος κυρίως αντιμετωπζεται με αγχολυτικά - ηρεμιστικά σκευάσματα. Οι κύριες κατηγορίες αγχολυτικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του φόβου είναι οι βενζοδιαζεπίνες, τα αντικαταθλιπτικά και οι β-αναστολείς. 

  • Βενζοδιαζεπίνες  
  • Αντικαταθλιπτικά  
  • Β-Αναστολείς  

Βενζοδιαζεπίνες (Φάρμακα) 

Οι βενζοδιαζεπίνες αποτελούν τη θεραπεία εκλογής για τη συμπτωματική αντιμετώπιση του οξέος άγχους. Δρουν μέσω ειδικών υποδοχέων στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.  

Όλες έχουν παρόμοιο αγχολυτικό αποτέλεσμα, αλλά διαφέρουν ως προς την ισχύ, το χρόνο έναρξης της δράσης τους, τη διάρκειά της, τις κατασταλτικές ιδιότητες που προκαλούν και τις παρενέργειες τους.  


Οι βενζοδιαζεπίνες συνήθως προκαλούν υπνηλία, ζάλη, αταξία και μείωση του επιπέδου της εγρήγορσης. Όταν χορηγηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα παρατηρούνται διαταραχές στη μνήμη και άλλων γνωσιακών λειτουργιών.  

Επίσης μπορεί να παρουσιάσουν αύξηση του βάρους, διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας και γαστρεντερικές διαταραχές. Η κατασταλτική τους δράση ενισχύεται όταν χορηγούνται παράλληλα ουσίες και φάρμακα με κατασταλτικές ιδιότητες (οινόπνευμα, αναισθητικά, αντιψυχωτικά).

Γενικά, τα αγχολυτικά πρέπει να χορηγούνται στη μικρότερη δυνατή θεραπευτική δόση, για μικρά χρονικά διαστήματα (συνήθως 7-10 μέρες), σπανιότερα για 4-6 εβδομάδες, διότι η χορήγηση μεγάλων δόσεων για μακρά χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει σωματική εξάρτηση, που εκδηλώνεται με το σύνδρομο στέρησης που τα συμπτώματα του, εμφανίζονται τις πρώτες ημέρες μετά τη διακοπή των βενζοδιαζεπινών 

Οι βενζοδιαζεπίνες που χρησιμοποιούνται συνηθέστερα στην κλινική πρακτική είναι η λοραζεπάμη, η διαζεπάμη, η αλπραζολάμη, η κλοναζεπάμη, η βρωμαζεπάμη, η χλωραζεπάτη και η πραζεπάμη.


Αντικαταθλιπτικά
 

Από ερευνητικά δεδομένα και κλινικές μελέτες έχει κατοχυρωθεί η αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών, τόσο των τρικυκλικών όσο και των νεότερων, στη θεραπεία των αγχωδών διαταραχών.  

Ειδικότερα, έχει αποδειχτεί ότι τα τρικυκλικά (χλωριμιπραμίνη) αλλά και τα νεότερα (βενλαφαξίνη) αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.

Τα τρικυκλικά (χλωριμιπραμίνη) αλλά και τα νεότερα (φλουοξετίνη, σιταλοπράμη, παροξετίνη και σερτραλίνη) ενδείκνυνται για τη διαταραχή πανικού.

Η κοινωνική φοβία μπορεί να βοηθηθεί από τη χλωριμιπραμίνη, την παροξετίνη και τη σερτραλίνη.

Στην μετατραυματική διαταραχή του στρες όλα τα αντικαταθλιπτικά, τα τρικυκλικά (χλωριμιπραμίνη), οι
 SSRI's (φλουοξετίνη, παροξετίνη, σιταλοπράμη, φλουβοξαμίνη, σερτραλίνη) αλλά και ο SΝRI (βενλαφαξίνη), μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά.

Τα αντικαταθλιπτικά που ενισχύουν το σεροτονινεργικό νευροδιαβιβαστικό σύστημα (χλωριμιπραμίνη, φλουοξετίνη, φλουβοξατίνη, παροξετίνη, σερτραλίνη), όταν χορηγηθούν σε μεγάλες δόσεις, καταπολεμούν τα συμπτώματα της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.  

Η πλειονότητα των αντικαταθλιπτικών χρησιμοποιεί σαν βάση τις βενζοδιαζεπίνες και λόγω της εξάρτησης που προκαλούν και των σοβαρών παρενεργειών τους, θα πρέπει να λαμβάνονται για μικρά χρονικά διαστήματα, και όχι σε μεγάλες δόσεις.  

 

 
Β-Αναστολείς  

Οι β-αναστολείς (προπρανολόλη, ατενολόλη), επειδή δεν επηρεάζουν τη νοητική διαύγεια, χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση του περιστασιακού άγχους (π.χ. υπερβολικό, καταλυτικό άγχος εξετάσεων) που συνοδεύεται από έντονα σωματικά ενοχλήματα (ταχυκαρδίες, εφιδρώσεις, τρόμος των άκρων), τα οποία προκαλούνται από την υπερδραστηριότητα του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά ως μοναδική θεραπεία των αγχωδών διαταραχών. 


Πρέπει να χορηγούνται με προσοχή, διότι προκαλούν βραδυκαρδία, υπέρταση, βρογχόσπασμο και υπογλυκαιμία. Κάποια, όπως η προπανολόλη, έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση κατάθλιψης.  

Οι β-αναστολείς θα πρέπει να λαμβάνονται στη μικρότερη δυνατή θεραπευτική δόση και για μικρά χρονικά, διότι η χορήγηση μεγάλων δόσεων για μακρά χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει σωματική εξάρτηση 

 

 

 

Πως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ενεργούν Τα Αγχολυτικά Χάπια 

Το άγχος συνδέεται με χαμηλά επίπεδα,ή αναποτελεσματική χρήση ορισμένων νευροδιαβιβαστών (Neurotransmitters). Η λύση για την πλειονότητα αυτών που πάσχουν από άγχος, ή παρεμφερείς ασθένειες, είναι να αυξήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης (serotonin) & νορεπιφερίνης (norepinephrine) στον εγκέφαλο.  

  

Τα δημοφιλή αγχολυτικά χάπια / φάρμακα Lexotanil, Centrac, Normison, Stedon, Valium, Atarviton, Libra ανακουφίζουν  από το άγχος, με την αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης (Serotonin). Ο λόγος που η θετική επίδραση τους είναι μεγάλη, είναι διότι ανεβάζουν τα παραπάνω επίπεδα. 

  

Έτσι λοιπόν, μπορούμε πάντα να καταφύγουμε στα παραδοσιακά φάρμακα / αγχολυτικά χάπια που υπόσχονται να μας βοηθήσουν. Ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουμε. Γιατί η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

  

Ο φιλικός γιατρός μας, θα μας δώσει συνταγή για χάπια σαν το Lexotanil, Centrac, Stedοn, Valium, που "βρίσκονται" στην κατηγορία φαρμάκων γνωστή ως"βενζοδιαζεπίνες (Benzodiazepines )". Φυσικά, ο γιατρός μας θα μας πει απλά ότι είναι ένα "αγχολυτικό" χάπι και δεν υπάρχεικανένας λόγος ανησυχίας.    

    

Και αυτά τα χάπια είναι πάρα πολύ δημοφιλή. Και ο λόγος που αυτά τα χάπια είναι τόσο δημοφιλή, είναι διότι…     

    

    

Ανακουφίζουν Από Το Άγχος!    

    

    

Εάν νιώσετε άγχος, απλώς καταπιείτε ένα από αυτά τα μικρά χάπια και σε λιγότερο από 20 λεπτά, άγχος θα έχει ελλατωθεί.     

    

Αυτά τα φαινομενικά αθώα αγχολυτικά χάπια, μοιάζουν να είναι η τέλεια λύση στα προβλήματα μας. Σωστά;     

    

Λάθος!    

    

Αυτό το "αθώο" χάπι θεωρείται από πολλούς ειδικούς, η αιτία…     

    

    

Του Μεγαλύτερου Και Πιο Επικίνδυνου    

Εθισμού Σε Φάρμακα - Ναρκωτικά    

Στον Κόσμο!    

    

    

Αυτό το χάπι, πραγματικά φέρνει αποτελέσματα.      

    

Αυτό δεν είναι όλη η αλήθεια. Αυτό που κάνει αποτελεσματικά, είναι να "κρύψει" το άγχος μας.     

    

    

Αλλά δυστυχώς, αυτό το "αθώο" χάπι έχει φέρει καταστροφικές συνέπειες στις ζωές  χιλιάδων (πιθανώς εκατομμυρίων) ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.     

    

Και αυτός είναι ο λόγος:     

    

Δεν είναι ότι το χάπι είναι εθιστικό με την τυπική έννοια, όπως για παράδειγμα όταν πάρουμευπερβολικήδόση ηρωίνης, κοκαΐνης… ή… αμφεταμινών. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν… μετά από μερικές εβδομάδες λήψης αυτού του χαπιού, λέμε στον εαυτό μας:"δεν θέλω αποκτήσω εξάρτηση από αυτά τα "θαυματουργά" χάπια. Θα τα σταματήσω για λίγο καιρό". Και… 

 

 

Τότε Είναι Πού    

Ο Εφιάλτης Αρχίζει Πραγματικά!    

    

    

Βλέπετε - το σώμα μας πολύ γρήγορα (μερικές φορές μετά την πάροδο μερικών εβδομάδων) αποκτά εξάρτηση από αυτά τα "αθώα" αντικαταθλιπτικά χάπια.      

    

Και όταν συμβεί αυτό, 4 με 8 ώρες αφότου αποφασίσουμε να σταματήσουμε τα χάπια… θα αρχίσουμε να βιώνουμε τα συμπτώματα του άγχους, χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Θα είναι πολύ πιοάσχημααπό αυτά που είχαμε πρίν αποφασίσουμε να πάρουμε τα χάπια. Και μόνο τότε θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε την πραγματική αλήθεια…     

    

    

Τώρα Είμαστε Εξαρτημένοι    

Από Αυτό Το Θανάσιμο Φάρμακο!    

    

    

Και δεν είναι καμιά υπερβολή ότι είναι θανάσιμο φάρμακο. Όσο περισσότερο προσπαθούμε να αποκοπούμε από αυτά τα χάπια, τόσοπιο έντοναθα είναι τασυμπτώματα άγχουςπου θα έχουμε.      

   

Πώς επηρεάζει το Χρόνιο Στρες
την Χημεία του Εγκεφάλου μας

Ακριβώς όπως οι ορμόνες ρυθμίζουν πολλές χημικές λειτουργίες στο σώμα, οι λειτουργίες του εγκεφάλου ρυθμίζονται από τους νευροδιαβιβαστές [neurotransmitters]. Ο νευροδιαβιβαστής είναι ένας χημικός αγγελιοφόρος που χρησιμοποιείται από τους νευρώνες (νευρικά κύτταρα), για να επικοινωνήσουν με άλλους νευρώνες.

Αυτή είναι η διαδικασία που ο εγκέφαλος στέλνει εντολές στο σώμα μας. Η επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων γίνεται με την αναγνώριση ενός υποδοχέα για έναν συγκεκριμένο χημικό αγγελιοφόρο / νευροδιαβιβαστή. Φανταστείτε ένα αυγό(νευροδιαβιβαστής) σε ένα φλιτζάνι (υποδοχέας).

Κάθε μέρα τρισεκατομμύρια μηνυμάτων αποστέλλονται και λαμβάνονται μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου. Αυτά τα μηνύματα μεταφέρονται από τους χημικούς αγγελιοφόρους μέσω του συστήματος βιογενών αμινών / ενδορφίνων του εγκεφάλου [biogenicAmine/EndorphinSystem].

Κάθε σκέψη, συναίσθημα και εμπειρία που βιώνουμε απαιτεί την αλληλεπίδραση αυτών των χημικών ουσιών του εγκεφάλου. Οι νευροδιαβιβαστές [neurotransmitters]συνεργάζονται με τους νεύρο-υποδοχείς [neuroreceptors] στον εγκέφαλό μας και παράγουν τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τις σκέψεις!

Το χρόνιο στρες προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή και λειτουργία των νευροδιαβιβαστών.. Όταν κάποιος βιώνει αρκετό και παρατεταμένο άγχος, οι νευροδιαβιβαστέςαρχίζουν να εξασθενούν . . . να ατονούν . . να αποτυγχάνουνΗ ποσότητα των νευροδιαβιβαστών μειώνεται και βγαίνει εκτός ισορροπίας. Και όταν το στρες συνεχίζεται, οι νευροδιαβιβαστές εξαντλούνται και αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τις λειτουργίες τους. 

Όταν συμβεί αυτό, τα νευρικά κέντρα νεύρων[neuralnervecenters] λαμβάνουν στρεβλωμένα μηνύματα. Αυτό για εμάς σημαίνει, ότι έχουμε εισέλθει σε μια κατάσταση εγκεφαλικής χημικής ανισορροπίας και βιώνουμε αυτήν την ανισορροπία ως συμπτώματα άγχους. Υπάρχει πληθώρα συμπτωμάτων που μπορούμε να βιώσουμε λόγω αυτής της χημικής ανισορροπίας του εγκεφάλου μας.  

Τα πιο συνήθη είναι κόπωση, πόνοι, κλάμα, κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού, αϋπνίες, ακούσιοι σπασμοί του σώματος, δυσκολία συγκέντρωσης,ένταση των πονοκεφάλων, κράμπες, διάρροια, κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, φούσκωμα, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, αυξημένη αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, κρύα δάχτυλα, δερματικά εξανθήματα, κνησμό και μειωμένη αντίσταση στις λοιμώξεις. 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.  

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertz παίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertz και θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας.  

  

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται.  

   

Όταν χρησιμοποιούμε Δίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε. 

 

 

Καταπολέμηση Χρόνιου Άγχους - Super Strong

Καταπολέμηση Άγχους
Απόλυτη Ηρεμία
Νικήστε τους Φόβους & τις Φοβίες
Σταματήστε τις Κρίσεις Πανικού
Σταματήστε την Νευρικότητα
Εξάλειψη Αγοραφοβίας
Εξάλειψη Φόβου Θανάτου
Εξάλειψη Φόβου Εγκατάλειψης
Εξάλειψη Φόβου Μοναξιάς
Εξάλειψη Φόβου για τα Ύψη
Εξάλειψη Φόβου για τα Αεροπλάνα
Εξάλειψη Φόβου Οδήγησης
Εξάλειψη Φόβου για Ατυχήματα & Δυστυχήματα
Εξάλειψη Αραχνοφοβίας
Εξάλειψη Φόβου για το Αίμα
Εξάλειψη Φόβου για τις Σύριγγες & τις Ενέσεις
Εξάλειψη Φόβου του Χειρουργείου
Εξάλειψη Φόβου για τον Οδοντίατρο
Εξάλειψη Φόβου του Sex
Εξάλειψη Φόβου του AIDS
Εξάλειψη Κλειστοφοβίας
Εξάλειψη Φόβου των Λόγων & Εταιρικών Παρουσιάσεων
Εξάλειψη Φόβου της Αποτυχίας
Εξάλειψη Φόβου Να μην Έχουμε έλεγχο των Καταστάσεων
Εξάλειψη Φόβου Σκοταδιού
Εξάλειψη Φόβου Δράκων & Τεράτων
Εξάλειψη Φόβου να Κοιμάσαι Μόνος
Εξάλειψη Φόβου να ζεις Μόνος στο Σπίτι
Εξάλειψη Φόβου Βροντών & Αστραπών

Κατάλογος Προϊόντων