ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

 

ΜΟΡΦΕΣ - ΕΙΔΗ - ΤΥΠΟΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ


 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  
 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

  

Η κατάθλιψη μπορεί να ταξινομηθεί με τους ακόλουθους τρόπους:

Πρωτοπαθής - Δευτεροπαθής
Η κύρια διαφορά είναι ότι στην δευτεροπαθή, η κατάθλιψη εμφανίζεται στα πλαίσια ενός άλλου νοσήματος - τη νόσο του Πάρκινσον. Επίσης η κατάθλιψη μπορεί να εμφανισθεί κατά τη διάρκεια μίας άλλης πάθησης - Αγοραφοβία.  

Αρκετές φορές η κατάθλιψη είναι η πρώτη εκδήλωση ενός άλλου νοσήματος που απαιτεί ειδική θεραπεία, έτσι η διάγνωση της πρωτοπαθούς κατάθλιψης πρέπει να μπαίνει αφού έχουν αποκλειστεί όλα τα άλλα νοσήματα που μπορεί να εμφανίσουν σαν μια από τις εκδηλώσεις τους κατάθλιψη. 


Ανάλογα με την Σοβαρότητά της
σε σοβαρή - μέτρια - ελαφριά. Στη σοβαρή μορφή εμφανίζονται όλα σχεδόν τα συμπτώματα και η κατάθλιψη έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες και η λειτουργικότητας μας είναι σημαντικά μειωμένη . Η κατάθλιψη αυτή ονομάζεται Μείζονα Κατάθλιψη.


Ανάλογα με την Κλινική Μορφή

Ανάλογα με την κλινική της μορφή, η κατάθλιψη μπορεί να ταξινομηθεί ακολούθως: 

 

Μείζων Καταθλιπτική Διαταραχή: η μορφή αυτή είναι η συνηθισμένη μορφή σοβαρής κατάθλιψης και χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων, τα οποία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του ατόμου στην καθημερινή του ζωή. Ένα καταθλιπτικό επεισόδιο μπορεί να συμβεί μια φορά ή να παρουσιάζεται σε διάφορες φάσεις της ζωής του ατόμου. 

 

Ψυχωτική Κατάθλιψη: εκτός από τα συνηθισμένα συμπτώματα, εμφανίζονται ψευδαισθήσεις . . . ακούμε φωνές, χωρίς όμως να υπάρχουν άνθρωποι στο περιβάλλον. Αποκτούμε ψευδείς πεποιθήσεις που δεν στηρίζονται σε κανένα πραγματικό γεγονός . . . πιστεύουμε απόλυτα ότι είμαστε ένοχοι για πράξεις του παρελθόντος και γι'αυτό αξίζει ακόμη και να πεθάνουμε. Η ψυχωτική κατάθλιψη είναι σοβαρή μορφή και μπορεί να απαιτεί νοσηλεία.

Διπολική – Μανιοκαταθλιπτική Διαταραχή: Μερικές φορές η κατάθλιψη εμφανίζεται στα πλαίσια της λεγόμενης διπολικής διαταραχής. Περιλαμβάνει διαστήματα κατάθλιψης . . . ο ένας πόλος . . . και διαστήματα της αντίθετης κατάστασης η οποία ονομάζεται μανία, που μπορεί να την φανταστεί κάποιος σαν παθολογική ευφορία . . . ο άλλος πόλος. Οι δυο αυτοί κύκλοι εναλλάσσονται αλλά μεταξύ τους, καθώς μεσολαβούν διαστήματα που είμαστε απόλυτα φυσιολογικοί  

 

Διαταραχή Μετατραυματικού Στρές: Κατάθλιψη που παρουσιάζεται μετά από τραυματικό γεγονός, όπως ένα ατύχημα ή ακόμη και μετά από ένα "θετικό" αλλά τραυματικό γεγονός όπως μπορεί να είναι η καταπληκτική απόδοση σε κάτι ή η επίτευξη ενός στόχου ζωής. 

 

Άτυπη Κατάθλιψη: Μορφή κατάθλιψης η οποία εμπεριέχει περισσότερο σωματικά συμπτώματα, παρά ψυχικά και δεν εμφανίζει τα κλασικά συμπτώματα 

Ήπια ή Ελάσσων Καταθλιπτική Διαταραχή:Τα συμπτώματα της είναι πιο ήπια από της μείζονος. Πιο συγκεκριμένα διαφέρει από την μείζονα στα εξής:


·         Το καταθλιπτικό συναίσθημα είναι πιο ήπιο. 

·         Συχνά υπάρχουν νευρωτικά συμπτώματα . . . άγχος, ευερεθιστότητα, υπερβολική ενασχόληση με σωματικά συμπτώματα. 

·         Ο κίνδυνος αυτοκαταστροφής είναι πολύ μικρότερος ή απουσιάζει τελείως. 

·         Χαμηλή αυτοεκτίμηση και συνεχείς κατηγορίες προς τους άλλους  

·         Δεν υπάρχει συνήθως απώλεια βάρους. 

·         Δεν υπάρχουν συνήθως διαταραχές στην σεξουαλική επιθυμία. 

·         Η εμφάνιση και η συμπεριφορά δεν θυμίζουν καταθλιπτικό επεισόδιο . . . δεν υπάρχει βραδύτητα στις κινήσεις, λυπημένη έκφραση, παραμελημένη αμφίεση. 

 

Δυσθυμική Διαταραχή: Η δυσθυμία είναι μια μορφή χρόνιας κατάθλιψης, η οποία είναι μεν μέτρια σε σοβαρότητα, αλλά επειδή εκτείνεται στον χρόνο, δημιουργεί στο άτομο μια αίσθηση ανεπάρκειας. Είναι χρόνια, μικρής έντασης, καταθλιπτική διάθεση που διαρκεί τουλάχιστον για 2 έτη.

 

Παρότι μπορούμε και ανταπεξερχόμαστε στις καθημερινές μας δραστηριότητες, νιώθουμε πάντα ότι κάτι μας κρατάει από το να μπορούμε να νιώσουμε καλά. Χαρακτηρίζεται από μακροπρόθεσμα και λιγότερο σοβαρά συμπτώματα που δεν ακινητοποιούν το άτομο, αλλά μειώνουν την ποιότητα ζωής του σημαντικά. 

 

§         Πρόκειται για προσωπικότητες μεμψίμοιρες , απαισιόδοξες με «απόλυτο και δογματικό» τρόπο σκέψης , αναποφασιστικότητα και εσωστρέφεια.  

§         Στο 1/3 των ασθενών μπορεί να εξελιχθεί σε μείζονα κατάθλιψη. 

§         3 φορές συχνότερη στις γυναίκες απ' ότι στους άνδρες. 

§         Είναι δύσκολο να διαγνωσθεί. 

 

Επιλόχειος Κατάθλιψη: Κατάθλιψη που αναπτύσσεται μετά την γέννηση και κατά την περίοδο της λοχείας. Η περίοδος αυτή θεωρείται υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη κατάθλιψης στις γυναίκες, λόγω των μεγάλων ορμονικών αλλαγών που γίνονται μετά τον τοκετό και κατά την περίοδο της λοχείας.  

Εμφανίζεται σε νέες μητέρες, όταν παρουσιάζουν ένα μείζων καταθλιπτικό επεισόδιο στο μήνα που ακολουθεί μετά τη γέννα. Οι γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη αγαπούν τα μωρά τους, αλλά κατακλύζονται από υπερβολικό άγχος και ιδέες αυτομομφής και αναξιότητας. Αμφισβητούν το ρόλο τους ως σωστής . . . υπεύθυνης . . . άξιας μητέρας. 

 

Σχετίζεται με την αλλαγή των νευρο-ορμονικών παραγόντων , συχνά παρουσιάζεται σε γυναίκες με προεμμηνορυσιακή δυσφορική διαταραχή. 

 

Μελαγχολία:Τα άτομα με κατάθλιψη μελαγχολικού τύπου είναι λιγότερο πιθανό να έχουν διαταραχή προσωπικότητας ή να έχουν κάποιο συγκεκριμένο παράγοντα που προδιαθέτει την εμφάνιση της κατάθλιψης. Η κατάθλιψη μελαγχολικού τύπου επηρεάζει εξίσου και τα δύο φύλα και είναι συνήθως πιο βαριά και κοινότερη στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. 

 

Είναι χειρότερη το πρωί και εμφανίζει αφύπνιση πολύ νωρίς το πρωί, κινητική επιβράδυνση ή ανησυχία, σημαντική απώλεια βάρους ή ανορεξία, και υπερβολικές ή αδικαιολόγητες ενοχές.  

 

Εποχική Διαταραχή της Διάθεσης: χαρακτηρίζεται από καταθλιπτικά συμπτώματα κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν μειώνεται το φως της μέρας. Η κατάθλιψη συνήθως περνάει την άνοιξη και το καλοκαίρι. 

 

 

mp3AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος

 

 

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.  

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertzπαίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertzκαι θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας. 

 

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται.   

  

Όταν χρησιμοποιούμεΔίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.  

 

 

 

Αντιμετώπιση Χρόνιας Κατάθλιψης - Super Strong
Αντιμετώπιση Κατάθλιψης
Τέλος στην Κατάθλιψη - Αισθανθείτε Χαρά & Ευφορία
Νικήστε την Κατάθλιψη από την Οικονομική Κρίση
Κατάθλιψη: Energy Booster
Νικήστε τη Μελαγχολία & Θλίψη
Τέλος στη Μελαγχολία & Θλίψη - Αισθανθείτε Χαρά & Ευφορία
Βάλτε Τέλος στην Απογοήτευση
Αντιμετώπιση Στεναχώριας
Απόλυτη Ηρεμία
Κατάλογος Προιόντων