ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

 

ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος     

Ως παθητικό κάπνισμα ορίζεται η αναπνοή του καπνού που παράγεται από το τσιγάρο των άλλων. Ο καπνός αυτός που προέρχεται από την εισπνοή και εκπνοή του καπνιστή αλλά και από το καιγόμενο άκρο του τσιγάρου είναι ιδιαίτερα τοξικός αφού μεταξύ των 4.000 χημικών ουσιών που περιέχει περιλαμβάνονται τουλάχιστον 100 δηλητήρια και 50 καρκινογόνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει 600.000 ανθρώπους το χρόνο.  Η έκθεση στον καπνό προκάλεσε τον τελευταίο χρόνο 379.000 θανάτους από καρδιοπάθειες, 165.000 από λοιμώξεις του αναπνευστικού, 36.900 από άσθμα και 21.400 από καρκίνο του πνεύμονα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός παθητικών καπνιστών είναι στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά βρίσκονται στην Αμερική, την Ανατολική Μεσόγειο και την Αφρική.

Το παθητικό κάπνισμα έχει τέλος σημαντικό αντίκτυπο και στις γυναίκες με 281.000 «θύματα» παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες σε ορισμένες περιοχές του κόσμου εμφανίζουν 50% μεγαλύτερη πιθανότητα έκθεσης στον καπνό από τους άνδρες.

Συνέπειες Παθητικού Καπνίσματος

Οι πολυάριθμες μελέτες των τελευταίων 30 ετών έχουν αποδείξει ότι το παθητικό κάπνισμα ευθύνεται για σειρά νοσημάτων (κυρίως των πνευμόνων, της καρδιάς και των αγγείων) σε ενήλικες και παιδιά καθώς και για μεγάλο αριθμό θανάτων (περίπου 80.000/έτος για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Τις αρνητικές επιδράσεις υφίστανται βασικά οι εργαζόμενοι σε χώρους με σημαντική έκθεση σε καπνό (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια) και τα άτομα που συμβιώνουν με καπνιστές.

Μια τετράωρη παραμονή σε Bar, ή Club ισοδυναμεί με συμβίωση με καπνιστή για έναν μήνα. Η διαπίστωση ότι τα επίπεδα έκθεσης είναι εξαιρετικά υψηλά σε επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας έχει επιβεβαιωθεί από διάφορες αξιόπιστες μελέτες, που έδειξαν ότι η μέση έκθεση των εργαζομένων σε μπαρ είναι τριπλάσια ή πολλαπλάσια της έκθεσης, λόγω της συμβίωσης με καπνιστή, αυξάνοντας κατά πολύ την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα.

Αναλυτικότερα, οι μη-καπνιστές που εκτίθενται σε καπνό στο χώρο εργασίας ή στο σπίτι έχουν 1,2-1,4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα συγκρητικά με εκείνους που δεν εκτίθενται. Ο επιπλέον κίνδυνος φαίνεται να είναι μικρός αλλά το παθητικό κάπνισμα αφορά το 40% του ενήλικου πληθυσμού γεγονός που το καθιστά σημαντικό περιβαλλοντικό καρκινογόνο.  Το παθητικό κάπνισμα επιδρά βλαπτικά στα μικρά και μεγάλα αγγεία αυξάνοντας κατά 25-60% τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου σε μη-καπνιστές και κατά 60-100% τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, με περισσότερο επιρρεπείς τους άνδρες.

 

Επιπτώσεις απο το Παθητικό Κάπνισμα στον Οργανισμό μας

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί βλάβες σε όλους όσοι εκτίθενται σε αυτό. Πολλές πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή, που συνδέονται με το παθητικό κάπνισμα. Έχει αποδειχθεί ότι η χρόνια έκθεση στο παθητικό κάπνισμα είναι η αιτία πολλών από τις ασθένειες που προκαλεί και το ενεργητικό κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του πνεύμονα, των καρδιαγγειακών παθήσεων και των παιδικών ασθενειών. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις καπνού στο περιβάλλον μετρήθηκαν σε καφετέριες, μπαρ και club.

Από τις μελέτες προκύπτει ότι στον οργανισμό του μη καπνιστή, ο οποίος εισπνέει τον καπνό των τσιγάρων (παθητικό κάπνισμα), συσσωρεύονται βλαπτικές ουσίες. Στο σάλιο και στα ούρα των συγκατοίκων ενός καπνιστή, ανιχνεύεται η κοτινίνη, μεταβολίτης της νικοτίνης, σε ποσοστό περίπου 1% της ποσότητας που ανιχνεύεται στον καπνιστή.

Σχετικά με τα αποφρακτικά πνευμονικά νοσήματα, η παθητική έκθεση στον καπνό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης βρογχικού άσθματος κατά 50% περίπου. Οι ήδη πάσχοντες από άσθμα, και ιδίως οι γυναίκες, που δεν καπνίζουν αλλά εκτίθενται σε καπνό στην εργασία ή στο σπίτι, παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό παροξυσμών της νόσου, αυξημένη χρήση φαρμάκων, μειωμένη αναπνευστική λειτουργία και χειρότερη ποιότητα ζωής σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν έκθεση. Επιπρόσθετα, το παθητικό κάπνισμα αυξάνει κατά 1,5 έως 2,5 φορές τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας σε μη-καπνιστές, ενώ στους ήδη πάσχοντες που έχουν σταματήσει το κάπνισμα, η έκθεση σε περιβάλλον καπνού σχετίζεται με επιδείνωση των συμπτωμάτων, της αναπνευστικής λειτουργίας και της ποιότητας ζωής. Η σχέση του παθητικού καπνίσματος με τα ανωτέρω νοσήματα είναι δοσοεξαρτώμενη που σημαίνει ότι όσο βαρύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας στο 24ωρο είναι  η έκθεση τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος.  

Μελέτες στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ απέδειξαν ότι η αναπνοή του καπνού του συντρόφου ή των συναδέλφων στο χώρο εργασίας αυξάνει κατά 20% τη συχνότητα του καρκίνου του πνεύμονα, ενώ οι σύζυγοι των "θεριακλήδων" έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν καρδιοαγγειακές παθήσεις από τις συζύγους μη καπνιστών.

 

Παθητικό Κάπνισμα & Παιδιά

Η ζωή μ' έναν καπνιστή μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερή για τα μικρά παιδιά, στα οποία τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος λοιμώξεων, γιατί εξασθενεί το ανοσολογικό τους σύστημα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για αναπνευστικές λοιμώξεις (γρίπη, βρογχίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ωτίτιδα) και ασθματικές κρίσεις.

Παιδιά προσχολικής ηλικίας που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου των γονέων τους, εμφανίζουν κατά 70-90% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης βρογχικού άσθματος, χρόνιας βρογχίτιδας και οξέων λοιμώξεων αναπνευστικού συστήματος (ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, μέση ωτίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία, φυματίωση), ενώ εκείνα που πάσχουν από βρογικό άσθμα παρουσιάζουν σοβαρότερης μορφής νόσο. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος όταν ζουν σε περιβάλλον καπνού. 

Ο Παγγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφαίνεται πως το ένα τρίτο των θυμάτων του παθητικού καπνίσματος είναι παιδιά που εκτίθενται στον καπνό των ενηλίκων στο σπίτι. Το παθητικό κάπνισμα ευθύνεται για την εμφάνιση πνευμονίας, άσθματος, αλλά και για το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου βρεφών (SIDS).

H έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 192 χώρες, έδειξε πως περίπου 165.000 παιδιά πεθαίνουν από ασθένειες σχετιζόμενες με το παθητικό κάπνισμα. Σε παγκόσμια κλίμακα, το 40% των παιδιών, το 33% των ανδρών μη-καπνιστών και το 35% των γυναικών μη-καπνιστριών εκτέθηκαν στον καπνό ως παθητικοί καπνιστές.

 

Παθητικό Κάπνισμα & Εγκυμοσύνη

Η παθητική έκθεση στον καπνό κατά την ενδομήτριο ζωή αλλά και μετά τη γέννηση έχει βλαπτικές επιδράσεις στην υγεία των παιδιών. Το κάπνισμα της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη, ενεργητικό ή παθητικό, σχετίζεται με έκτοπο κύηση, αποβολή, πρόωρο τοκετό, μικρό βάρος γέννησης, υποπλασία των πνευμόνων, ανώμαλη ανάπτυξη εγκεφάλου και αιφνίδιο θάνατο νεογνο.

 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 

 

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.

 

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertzπαίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertzκαι θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας. 

 

 

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται. 

 

 

Όταν χρησιμοποιούμε Δίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.


 

 

Κόψτε το Κάπνισμα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Υποκατάστατο Νικοτίνης - Super Strong

Υποκατάστατο Νικοτίνης

Διακοπή Καπνίσματος Χωρίς Έξτρα Κιλά
Διακοπή Καπνίσματος Χωρίς Νεύρα & Άσχημη Διάθεση

Κατάλογος Προϊόντων

 top