ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  

 

 

 

 

Τα συμπληρώματα διατροφής τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και του σύγχρονου Έλληνα. Στοιχεία δείχνουν πως κάθε χρόνο πάνω από έντεκα εκατομμύρια κουτιά διακινούνται μέσα από φαρμακεία, αλλά δυστυχώς και μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα, και μόλις το 3% των συνολικών ποσοτήτων κυκλοφορεί σύμφωνα με το νόμο, όπως δηλώνει ο ΕΟΦ. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα συμπληρώματα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση τους. Σε συμπληρώματα διατροφής, που είναι  διατροφικά προϊόντα, με σκοπό την συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας και σε τρόφιμα ειδικής διατροφής τα οποία λόγω της ειδικής σύνθεσής τους προορίζονται για ειδική διατροφή συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού.  

Ειδικότερα όταν ακολουθούμε ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο απώλειας βάρους, η χορήγηση συμπληρώματος κρίνεται πολλές φορές απαραίτητη. H αναγκαιότητα της λήψης των συμπληρωμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: ηλικία και φύλο, συνολική διατροφή, ύπαρξη οργανωμένης άσκησης, ειδικές παθολογικές καταστάσεις, οικογενειακό ιστορικό παθήσεων. 

Τα φυσικά συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, και  επειδή δεν είναι χημικά, απαιτούν χρόνο για να δράσουν. Στο μεταβολισμό παίζουν το ρόλο ενζύμων που επιταχύνουν τη διαδικασία καύσης του λίπους. Επίσης, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, μειώνουν την τάση για τσίμπημα καθώς επίσης βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. 

 

2. ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Βιταμίνη
 D Αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη, που παράγεται από το δέρμα μας όταν εκτίθεται στον ήλιο, συνήθως λείπει από το αίμα των υπέρβαρων ατόμων. Βελτιώνει την δράση της ινσουλίνης, την οστεοπόρωση και ενισχύει το ανοσοποιητικό.. 

Μαγνήσιο Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου, στο ρυθμό της καρδιάς, στη δυσκοιλιότητα, τις κράμπες και την πίεση του αίματος. Ωστόσο καταναλώνουμε 75% λιγότερη ποσότητα από την απαιτούμενη. Θεωρείται το μέταλλο της ηρεμίας. 

Ω-3 λιπαρά οξέα Είναι καλά λιπαρά που περιέχονται στα ιχθυέλαια και ενεργοποιούν τα γονίδια που αυξάνουν το μεταβολισμό και σε βοηθούν να κάψεις λίπος. Έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και την πρόληψη ασθενειών. Επίσης, ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνουν τις φλεγμονές διευκολύνουν τη δράση της ινσουλίνης,. 

 5-HTP(5 υδροξυτρυπτοφάνη) Καταστέλλει άμεσα την πείνα και, κυρίως, την επιθυμία για γλυκά και άμυλο. Επίσης ηρεμεί διότι συμβάλει στην παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη είναι ένας από τους λόγους που ζητάμε γλυκά και σοκολάτα σε περιόδους άγχους.  

Αντιοξειδωτικά Συμβάλουν σημαντικά  σε καταστάσεις οξειδωτικού στρες. Η μείωση του μεταβολισμού εξαρτάται άμεσα από τα υψηλά επίπεδα οξείδωσης του οργανισμού μας. Τα βασικά αντιοξειδωτικά είναι η βιταμίνη C, η Ε, το βήτα-καροτένιο, το συνένζυμο Q10, το α-λιποϊκό οξύ και το σελήνιο. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε καταστάσεις στρες και αποτοξινώνει από τα βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο και υδράργυρο. 

Σελήνιο Ιχνοστοιχείο που δεν προσλαμβάνουμε εύκολα από τη διατροφή μας, λόγω της μικρής περιεκτικότητάς του στο έδαφος. 

Συνένζυμο Q10 Αυξάνει την παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια και στο μεταβολισμό. 

Α-λιποϊκό οξύ Βελτιώνει το σάκχαρο και τις επιπλοκές του διαβήτη, όπως επίσης αυξάνει και το μεταβολισμό 

Βιταμίνη Ε Βελτιώνει τη δράση της ινσουλίνης και, του διαβήτη. Οι δόσεις της εξαρτώνται από τα επίπεδα των ελευθέρων ριζών στο αίμα. Είναι λιποδιαλυτή και απαιτεί λίπος για να απορροφηθεί.  

Συζυγές Λινολεϊκό Οξύ (CLA) Είναι ένα φυσικό λιπαρό οξύ, που συμβάλει στη μείωση του σωματικού λίπους, της όρεξης , αυξάνει το μεταβολισμό και χτίζει μυς. Οι μύες είναι μεταβολικά ενεργοί, που σημαίνει ότι καις λίπος ακόμα και όταν ξεκουράζεσαι. Επίσης, βελτιώνει την ευαισθησία στη γλυκόζη, καταπολεμώντας τον κίνδυνο του διαβήτη. 

Χρώμιο Μέταλλο που βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας την επιθυμία για ζάχαρη.  

Hoodia Αυξάνει το μεταβολισμό, διεγείροντας τον υποθάλαμο για παραγωγή ενέργειας (ΑΤΡ). Παράγεται από ένα αφρικάνικο φυτό. 

Υδροκιτρικό οξύ (HCA) Εμποδίζει τη μετατροπή των υδατανθράκων σε λίπος, μειώνει την όρεξη και επιταχύνει το μεταβολισμό. Δρα με τον ίδιο τρόπο με το Hoodia. Έρευνα έδειξε μείωση του βάρους κατά 5% σε 8 εβδομάδες με 300 mg ημερησίως. Προέρχεται από το εξωτικό φρούτο Garginia Gambodga 

Ακετυλ-L-Καρνιτίνη Αμινοξύ που βοηθά στη μεταφορά του λίπους στα μιτοχόνδρια για την καύση.  

Σύμπλεγμα βιταμινών Β Βοηθούν στη διαχείριση του στρες και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών. 

Πράσινο τσάι Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, μειώνει τη χοληστερόλη, το οξειδωτικό στρες και συντελεί στην πρόληψη καρκίνου και παθήσεων της καρδιάς. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες, επιγαλοκατεχίνες). Αυξάνει τη θερμογένεση και το μεταβολισμό. Ιδανική περιεκτικότητα: 80% πολυφαινόλες και 55% επιγαλοκατεχίνες. 


ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ 

 

Πολλοί από εμάς παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες αρκετά συχνά, είτε όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος, είτε για να τονώσουμε τον οργανισμό μας. Αυτό το οποίο δεν γνωρίζουμε είναι ότι πιθανόν λαμβάνουμε περισσότερες βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες, από όσες μπορεί να ανεχθεί ο οργανισμός μας και δυστυχώς τα καταναλώνουμε σε υπερβολικές ποσότητες. Σοβαροί κίνδυνοι που μπορεί να ελλοχεύουν είναι:  

 

·         Κίνδυνοι από την υπερδοσολογία κάποιων συστατικών 

·         Κίνδυνοι από την αλληλεπίδραση με φάρμακα 

·         Κίνδυνοι από λήψη από παραπλανητικές ετικέτες και συνεπώς την ακούσια / εκούσια λήψη απαγορευμένων ουσιών 

 

Η μέγιστη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων που μπορούμε να λαμβάνουμε καθημερινά, καθορίζεται από το ανώτατο όριο ασφαλείας, που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με το βαθμό ευαισθησίας για διάφορες ομάδες καταναλωτών και σύμφωνα με την ημερήσια πρόσληψη από διαιτητικές πηγές. 


Η εφεδρίνη, που χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή και χρησιμοποιείται από περίπου 12 εκατ. Αμερικανούς ως σε σκευάσματα για απώλεια βάρους και αύξηση του αναβολισμού στους αθλητές, περιέχεται σε πληθώρα διατροφικών συμπληρωμάτων και χαπιών που μπορούν να προμηθευτούν χωρίς συνταγή γιατρού.  Προέρχεται από το φυτό εφέδρα, (
Ma Huang) και μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή, εγκεφαλικό και επιληπτικές κρίσεις. Απαγορευμένες ουσίες που επίσης βρίσκονται σε πολλά είδη συμπληρωμάτων και χαπιών είναι: Aristolochic acid, Kava, Androstenedione,  Chaparral, Bitter 

 

  

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος   

 

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.  

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertz παίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertz και θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας.  

  

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται.   

   

Όταν χρησιμοποιούμε Δίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.  

 

 

 

Γρήγορο, Εύκολο, Ασφαλές & Αποτελεσματικό Αδυνάτισμα
Συνήθειες Υγιεινής Διατροφής
Μείωση Όρεξης 
Αυξηση Μεταβολισμού: Γρήγορο Κάψιμο Θερμίδων & Λίπους
Θέληση & Αποφασιστικότητα για Δίαιτα
Σταματήστε τον εθισμό σε Junk Food
Θέληση & Αποφασιστικότητα για Γυμναστική

Κατάλογος Προϊόντωνtop