ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

 

 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΑΝΙΚΟΥ


 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος   

 

   


Η συχνότερη φοβία όλων των ατόμων που βιώνουν επεισόδια πανικού, δεν προέρχονται από τους φόβους πραγματικών καταστάσεων, αντικειμένων, ή γεγονότων, αλλά κυρίως από το φόβο για μια ακόμα κρίση. 

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα αποφύγουν ορισμένες καταστάσεις ή αντικείμενα, επειδή φοβούνται ότι αυτά τα ερεθίσματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια άλλη επίθεση. 

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πολλά από τα σημεία και συμπτώματα που παρουσιάζονται κατά τις κρίσεις πανικού, είναι παρόμοια με αυτά που εκδηλώνονται λόγω σοβαρών παθήσεων της καρδιάς, του εγκεφάλου, των πνευμόνων και του πεπτικού συστήματος 

 

Δηλαδή, οι κρίσεις πανικού μιμούνται άλλες σοβαρές οργανικές ασθένειες που απειλούν τη ζωή. Μάλιστα άτομα που βιώνουν κρίση πανικού, συχνά απευθύνονται επειγόντως σε γιατρούς ή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών για περίθαλψη.  

 

Ο έντονος πανικός, ή διαταραχή πανικού, ή κρίση πανικού, συνοπτικά το έντονο άγχος που εισβάλλει ξαφνικά και κλιμακώνεται απότομα και απειλητικά για την υπόσταση μας, έχει πληθώρα συμπτωμάτων, ψυχικών αλλά και σωματικών.  

 

 

Ψυχολογικά συμπτώματα:  

·     Έντονος φόβος για την υγεία 

·   Αρκετές φορές τρόμος για την απώλεια της ζωής 

·   Φόβος ότι το άτομο θα χάσει τον έλεγχο 

·   Φόβος ότι το άτομο οδηγείται στην παράνοια 

·   Έντονος φόβος ότι η κατάσταση αυτή θα επαναληφθεί  

·   Φόβος για κλειστούς χώρους  

·   Φόβος για πολυπληθή μέρη  

·   Αποφυγή συγχωτισμού με πλήθος ανθρώπων  

·   Υποχόνδρια συμπεριφορά σε σχέση με την υγεία  

·     Απομόνωση , Αποξένωση     

·      Κατάθλιψη      

·      Αναποφασιστικότητα      

·      Αμφιθυμία διαρκής αναζήτηση επιβεβαίωσης     

·      Ευσυγκινησία     

·      Δυστροπία      

·      Απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ ή προτίμηση στο τυχαίο σεξ ή διαφοροποιημένη σεξουαλική επιλογή    

·      Λεκτική και σωματική επιθετικότητα προς τους άλλους   

·      Ανησυχία, ανυπομονησία      

·      Εκνευρισμός, ευερεθιστότητα      

·      Αγωνία, αίσθημα ακαθόριστου φόβου      

·      Δυσκολίαστη συγκέντρωση      

·      Διαταραχές της μνήμης      

·      Διάσπαση της προσοχής και επιλεκτική προσοχή    

·      Υπερβολική λύπη     

·      Ευερεθιστότητα νευρικότητα     


Συναισθηματικά συμπτώματα:  

·           Ανησυχία     

·           Υπερένταση     

·           Αγωνία     

·           Δυσφορία     

·           Εκνευρισμό     

·          Αίσθημα συνεχούς φόβου ότι θα συμβεί κάτι κακό   

·           Απογοήτευση     

·           Επιθετικότητα     

·           Νοητική εξάντληση     

·           Μελαγχολία     

·           Καχυποψία     

·           Τάση για κλάμα     

·           Τάση φυγής     


Σωματικά συμπτώματα:  

·        Ταχυκαρδία    

·        Πόνος ή πλάκωμα στο στήθος    

·      Δύσπνοια (υποκειμενική αίσθηση ότι ο εισπνεόμενος αέρας δεν είναι επαρκής)    

·        Αίσθημα πνιγμού και κόμπου στο λαιμό    

·        Δυσκολία στην κατάποση     

·        Ζαλάδα , τάση για λιποθυμία , ναυτία,   

·        Εφίδρωση    

·        Προβλήματα ύπνου     

·        Νευρικότητα     

·        Μουδιάσματα     

·        Ξηρότητα στο στόμα και στο λαιμό   

·        Δυσπεψία     

·        Δυσκοιλιότητα     

·        Διάρροια    

·        Συχνοουρία     

·        Αδυναμία μυών    

·        Τρέμουλο, συσπάσεις των μυών    

·        Πονοκέφαλος    

·        Βάρος στο στήθος     

·        Αίσθημα παλμών,μυικέςσυστολές      

·        Κινητική ανησυχία      

·        Μυδρίαση (οι κόρες είναι διασταλμένες)    

·        Μούδιασμα των άκρων      

·        Πόνοι στο στομάχι      

·        Υπέρταση      

·        Αυξημένα αντανακλαστικά      

·        Εύκολη κόπωση      

·        Αίσθημα ζέστης ή κρύου στα άκρα    

·        Εξάψεις - κοκκίνισμα στο πρόσωπο 

Κρίσεις πανικού, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια

Τα συμπτώματα που συνοδεύουν την κρίση πανικού περιλαμβάνουν ένα ξαφνικό αίσθημα έντονου φόβου, άγχους ή υπερβολικής στεναχώριας που δεν δικαιολογείται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ασθενής. 

  

Στη διαταραχή αυτή μπορεί επίσης να υπάρχει ταχυκαρδία, αρρυθμία, εξάψεις, εφίδρωση, ρίγος, πόνος στο στήθος, αίσθημα ασφυξίας, δύσπνοια, τρέμουλο, ζαλάδες, τάσεις λιποθυμίας και αίσθημα επερχόμενου θανάτου. 

 

Έρευνες που έγιναν παλαιότερα, έδειξαν ότι η κατάθλιψη και η αγχώδης φοβία, συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής θνησιμότητας και νοσηρότητας.  

 

Ερευνητές από 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέτασαν σε 3.369 γυναίκες ηλικίας 51 έως 83 ετών (μετά την εμμηνόπαυση), τη σχέση μεταξύ κρίσεων πανικού και εμφραγμάτων μυοκαρδίου (θανατηφόρων ή μη) και εγκεφαλικών επεισοδίων. 

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν τουλάχιστον ένα επεισόδιο κρίσης πανικού για περίοδο 6 μηνών είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο και διπλάσιο κίνδυνο θανάτου στα 5 χρόνια που ακολουθούσαν σε σύγκριση με γυναίκες χωρίς διαταραχή πανικού. 

 

Από το σύνολο των γυναικών, περίπου 10% δήλωσαν ότι είχαν μια πλήρη κρίση πανικού στους 6 μήνες που προηγήθηκαν της έρευνας. 

 

  

Οργανικές Συνέπειες των κρίσεων Πανικού 
 

Το άγχος μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος , η οποία με την σειρά της αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μερικά άτομα εμφανίζουν ευερέθιστη κύστη ως αντίδραση σε πιεστικά γεγονότα ( συχνοουρία )

Η τριχόπτωση πολλές φορές αποτελεί συνέπεια υπερβολικού άγχους 

Πολλά άτομα που βρίσκονται κάτω από υπερβολική πίεση και στρες συχνά εμφανίζουν πληγές στο στόμα - επιχείλιος έρπης, άφθες 

Άσθμα και άλλα πνευμονικά προβλήματα μπορεί να χειροτερεύουν εξαιτίας του υπερβολικού άγχους 

Πολλά άτομα εξαιτίας υπερβολικού άγχους εμφανίζουν αύξηση του σακχάρου στο αίμα καθώς και δυσλειτουργία του θυροειδούς αδένα

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει πολλές ασθένειες της πεπτικής οδού όπως είναι η δυσπεψία , τα έλκη και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Το έντονο στρες μπορεί να οδηγήσει πολύ συχνά στην υπερβολική απώλεια ή την υπερβολική αύξηση βάρους ( νευρική ανορεξία ή βουλιμία )Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν έχουμε ένα επεισόδιο πανικού

 

Ο πανικός, δηλαδή το υπερβολικό και ανεξέλεγκτο άγχος,αλλάζει δραστικά τις λειτουργίες των κύριων αδένων, της καρδιάς, των πνευμόνων, του στομαχιού, των εντέρων, του παγκρέατος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, των οφθαλμών και των μεγάλων μυϊκών ομάδων. 

 

Ένας καταρράχτης ορμονών και άλλων διεγερτικών -όπως η αδρεναλίνη, η επινεφρίνη, η νορεπινεφρίνη- κατακλύζει τα κύτταρα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. 

 

Η παρόρμηση του ατόμου είναι να τρέξει, να βγει έξω, να ξεφύγει ή να κρυφτεί.  

 

Το στρες δεν είναι τίποτα άλλο από μια αμυντική αντίδραση του οργανισμού σε αυξημένες απαιτήσεις. Αυτές οι απαιτήσεις μπορεί να είναι ψυχολογικές ή σωματικές. Συνήθως το παθολογικό στρες εκδηλώνεται με ένα αίσθημα αγωνίας ότι “κάτι θα συμβεί”, υπερένταση, ανησυχία, απροσδιόριστους φόβους και αϋπνία. 

 

Τοπαθολογικά αγχώδες άτομο έχει δυσκολία να συγκεντρωθεί, φοβάται ότι "τρελαίνεται" κι αρχίζει να πανικοβάλλεται. Τα ψυχικά ερεθίσματα προκαλούν και οργανικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδία (αυξημένους καρδιακούς παλμούς), ναυτία, ζάλη, αστάθεια, τάση για λιποθυμία, εφίδρωση, τρέμουλο, ταραχή, "ασφυξία". 

  

Κατά την διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων παρατηρείται αυξημένη έκκριση αδρεναλίνης, αυξημένη έκλυση γλυκόζης στο αίμα, απελευθέρωση μεγάλων ποσοτήτων λιπαρών οξέων στο αίμα, αύξηση της μυϊκής δραστηριότητας κι επιτάχυνση του ρυθμού της αναπνοής. 

  

Η αύξηση της αδρεναλίνης προκαλεί υψηλή πίεση αίματος κι υψηλή καρδιακή συχνότητα δηλαδή αυξημένους καρδιακούς παλμούς. Εκτός από την αδρεναλίνη αυξάνεται η παραγωγή αρκετών ακόμα ορμονών και χημικών του οργασμού, με αποτέλεσμα την διαταραχή της φυσιολογικής βιοχημικής ισορροπίας. 

  

Ο μόνος τρόπος για να “αντισταθμιστεί” η μεγαλύτερη παραγωγή αδρεναλίνης και να μειωθεί η ποσότητά της είναι η φυσική δραστηριότητα. Η αυξημένη όμως ένταση που δεν αντιμετωπίζεται με φυσική δραστηριότητα, έχει σαν αποτέλεσμα τη σωματική, ψυχολογική και πνευματική κόπωση, την αδυναμία συγκέντρωσης, την ανορεξία ή την καταφυγή στις υπερβολικές ποσότητες φαγητού, τα νευρικά ξεσπάσματα, την νευρικότητα, την οξυθυμία, το τρεμούλιασμα και την εφίδρωση. 

  

Οι υψηλοί καρδιακοί σφυγμοί έχουν σαν αποτέλεσμα δυνατές ημικρανίες, πονοκεφάλους, ταχυπαλμίες και πόνους στο στήθος (‘καρδιά”) που συνήθως συνοδεύονται από μουδιάσματα λόγω της προσπάθειας του σώματος για μεγαλύτερη οξυγόνωση. 

  

Οι μυς γίνονται σκληρότεροι και περισσότερο δύσκαμπτοι, τα στομαχικά προβλήματα επιδεινώνονται και η γενική κατάσταση του οργανισμού επιβαρύνεται. 

  

Η στρεσογόνος κατάσταση προκαλεί διέγερση της υπόφυσης. Η διέγερση της υπόφυσης ενεργοποιεί τα επινεφρίδια. Τα επινεφρίδια εκκρίνουν περισσότερη αδρεναλίνη. 

  

Η έκκριση περισσότερης αδρεναλίνης έχει ως αποτέλεσμα η καρδιά να αρχίζει να λειτουργεί ταχύτεραανεβάζοντας τους σφυγμούς της και την καρδιακή παροχή. 

  

Το βλέμμα γίνεται απλανές. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται. 

  

Οι σιελογόνοι αδένες αδρανοποιούνται. Η αδρανοποίηση των σιελογόνων αδένων προκαλεί ξηροστομία (“στέγνωμα του στόματος”). 

  

Η αναπνοή γίνεται πιο ρηχή. Αποτέλεσμα της ρηχότερης αναπνοής (λιγότερη πρόσληψη αέρα με κάθε αναπνοή) είναι η αύξηση της κατά λεπτό αναπνευστικής συχνότητας (περισσότερες αναπνοές κατά λεπτό). 

  

Το μυϊκό σύστημα διεγείρεται κι απαιτεί αυξημένη αιμάτωση κι αύξηση των πηγών μυϊκής ενέργειας (μεγαλύτερη κατανάλωση ενεργειακών στοιχείων). 

  

Ο καρδιακός παλμός διπλασιάζεται για να αυξηθεί η τροφοδοσία του αίματος με οξυγόνο. 

  

Το μυϊκό ΑΤΡ επανασυντίθεται συνεχώς με γρήγορους ρυθμούς. 

  

Το ήπαρ (συκώτι) διεγείρεται και διοχετεύει μεγαλύτερα ποσά γλυκόζης στο αίμα. 

  

Οι ανάγκες του σώματος δεν μπορούν να καλυφτούν ολοκληρωτικά από το μυϊκό και το ηπατικό γλυκογόνο. Το συκώτι εκκρίνει επιπλέον λιπαρά οξέα στην κυκλοφορία του αίματος για υποστήριξη της μυϊκής λειτουργίας. 

  

Η αυξημένη μυϊκή λειτουργία προκαλεί μείωση της αιμάτωσης του στομάχου και μερική αναστολή της λειτουργίας του. 

  

Η μειωμένη αιμάτωση του στομάχου προκαλεί δυσκολία στην πέψη που αυξάνεται με την μερική αναστολή λειτουργίας του. 

  

Προκαλείται αυξημένη εφίδρωση. Η αυξημένη εφίδρωση μειώνει την σωματική θερμοκρασία. 

  

Οι μυς σφίγγονται περισσότερο και προκαλούνται ισομετρικές συσπάσεις. Οι συστολές των μυών προκαλούν αύξηση της παραγωγής γαλακτικού οξέος στο αίμα με αποτέλεσμα την αύξηση της ανάγκης για κατανάλωση γλυκογόνου. Μέρος του γαλακτικού οξέος χρησιμεύει ως πηγή ενέργειας της καρδιάς για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες. 

  

Εκκρίνονται συνεχώς χημικά για ομαλοποίηση των λειτουργιών. 

  

Σε συνθήκες στρες ο οργανισμός παράγει περισσότερη αδρεναλίνη η οποία αυξάνει την αρτηριακή πίεση και κάνει την καρδιά να χτυπά γρηγορότερα. Η μόνιμα υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει την πιθανότητα καρδιακής προσβολής. 

  


Άλλες συνέπειες στον οργανισμό μας 
 

  

Το γαστρεντερικό σύστημα προσβάλλεται πολύ συχνά με συνηθέστερες εκδηλώσεις τη ναυτία, τους εμετούς, τις διαταραχές της διατροφής (ανορεξία, πολυφαγία, βουλιμία, κακή απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων κ.α.) μέχρι την εμφάνιση επικίνδυνων, προγνωστικά, γαστρεντερικών νόσων όπως γαστρίτιδα, έλκος δωδεκαδακτύλου, ελκώδη κολίτιδα, νόσο τουCrohnπου παρουσιάζουν εξάρσεις κατά τις περιόδους άγχους με σοβαρότατες κλινικές εκδηλώσεις και συνέπειες.

Όλα όμως τα οργανικά συστήματα πλήττονται παρουσιάζοντας σημεία και βλάβες διαφορετικής σοβαρότητας και νοσούν με αιτία κάθε φορά προσδιοριζόμενη από τις ορμονικές και τις βιοχημικές μεταβολές μοριακών ουσιών που εκκρίνονται και δυσλειτουργούν σε περιόδουςstressστον οργανισμό δρώντας σαν πρωτογενή ή δευτερογενή αιτία παθογένειας.

Ο καθρέπτης της ψυχικής κατάστασης μας είναι το δέρμα μας, το οποίο μπορεί να εμφανίσει μια πλειάδα δερματοπαθειών ψυχιατρικής αιτιολογίας όπως εκζέματα, ψωρίαση, αλωπεκίες, ονυχίες, λεύκη, κνησμούς, προκλητές εκδορές, τριχοτιλλομανία (τάση να τραβούν και να αφαιρούν τρίχες από το δέρμα της κεφαλής).

Βαρύ φορτίο κουβαλά και το ανοσοποιητικό σύστημα με έξαρση των κλινικών συμπτωμάτων όλων των αυτοάνοσων νόσων όπως θυροειδίτιδες, συστηματικός λύκοs(LES), ρευματοειδής αρθρίτιδα . . .   

  

Επίσης, το άγχος μειώνοντας τη γενικότερη αμυντική ικανότητα του οργανισμού απέναντι σε εξωγενείς βλαβερούς παράγοντες, συντελεί στην αύξηση των ιώσεων και των λοιμώξεων.

Στο γεννητικό και ενδοκρινολογικό σύστημα, το άγχος έχει συνδεθεί με τη στυτική δυσλειτουργία, τη μείωση της γυναικείας και ανδρικήςlibido, διαταραχές της εμμηνορρυσίας και της σπερματογένεσης με συνακόλουθη υπογονιμότητα.  

  

Επίσης, δυσλειτουργίες ορμονών και διατάραξη των ποσοστιαίων αναλογιών τους εμφανίζονται σε όλους τους άξονες ορμονικών σχέσεων.

Ταχυκαρδίες, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού γενικότερα, επεισόδια στηθάγχης (πόνος στο στήθος), συσχέτιση με τη γένεση εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων, διευρύνουν τις καταστρεπτικές συνέπειες του stressστον άνθρωπο.

Τέλος, μελετάται ο ρόλος που έχει το stressστην παθογένεση των νεοπλασματικών νόσων, ενώ μελέτες έχουν αποδείξει ότι για την καλύτερη πορεία του ασθενούς με καρκίνο, απαραίτητο είναι ο ασθενής να ζει ήρεμα, άρα χωρίς άγχος. 

 

 mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος   

 

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.

 

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertzπαίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertzκαι θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας. 

 

 

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται. 

 

 

Όταν χρησιμοποιούμεΔίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.  

 

 

Καταπολέμηση Χρόνιου Άγχους - Super Strong

Καταπολέμηση Άγχους
Απόλυτη Ηρεμία
Νικήστε τους Φόβους & τις Φοβίες
Σταματήστε τις Κρίσεις Πανικού
Σταματήστε την Νευρικότητα
Εξάλειψη Αγοραφοβίας
Εξάλειψη Φόβου Θανάτου
Εξάλειψη Φόβου Εγκατάλειψης
Εξάλειψη Φόβου Μοναξιάς
Εξάλειψη Φόβου για τα Ύψη
Εξάλειψη Φόβου για τα Αεροπλάνα
Εξάλειψη Φόβου Οδήγησης
Εξάλειψη Φόβου για Ατυχήματα & Δυστυχήματα
Εξάλειψη Αραχνοφοβίας
Εξάλειψη Φόβου για το Αίμα
Εξάλειψη Φόβου για τις Σύριγγες & τις Ενέσεις
Εξάλειψη Φόβου του Χειρουργείου
Εξάλειψη Φόβου για τον Οδοντίατρο
Εξάλειψη Φόβου του Sex
Εξάλειψη Φόβου του AIDS
Εξάλειψη Κλειστοφοβίας
Εξάλειψη Φόβου των Λόγων & Εταιρικών Παρουσιάσεων
Εξάλειψη Φόβου της Αποτυχίας
Εξάλειψη Φόβου Να μην Έχουμε έλεγχο των Καταστάσεων
Εξάλειψη Φόβου Σκοταδιού
Εξάλειψη Φόβου Δράκων & Τεράτων
Εξάλειψη Φόβου να Κοιμάσαι Μόνος
Εξάλειψη Φόβου να ζεις Μόνος στο Σπίτι
Εξάλειψη Φόβου Βροντών & Αστραπών

Κατάλογος Προϊόντων