ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ


 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις &Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος  


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

 

Δεν παρουσιάζουν όλοι οι άνθρωποι με κατάθλιψη τα ίδια συμπτώματα. Η βαρύτητα, η συχνότητα και η διάρκεια των συμπτωμάτων ποικίλουν ανάλογα με το άτομο και τη μορφή της ασθένειας του.  

 

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τα συναισθηματικά συμπτώματα της κατάθλιψης. Δεν πρέπει όμως να αγνοούμε ότι πρόκειται για μια ασθένεια που πολύ συχνά συνοδεύεται και από σωματικά συμπτώματα. 

 

Συμπτώματα της κατάθλιψης περιλαμβάνουν:

 

·         Συναισθηματικά   

        

o        Καταθλιπτική διάθεση  

o        Θλίψη, άγχος ή αίσθημα "κενού"    

o        Αισθήματα αναξιότητας ή απελπισίας    

o        Σύνδρομο κατωτερότητας  

o        Συναισθήματα αβοηθησίας και απαισιοδοξίας  

o        Αρνητική οπτική και αρνητικές πεποιθήσεις για τον εαυτό μας, για το μέλλον και τις προσδοκίες μας    

o        Συναισθήματα ενοχής  

o        Χαμηλή αυτοεκτίμηση   

o        ευερεθιστότητα ή διάθεση για κλάμα  

o        Επανειλημμένες σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας   

o        απόπειρες αυτοκτονίας  

o        Απώλεια ενδιαφέροντος σε δραστηριότητες που κάποτε ήταν ευχάριστες    

o        Απώλεια ερωτικής Διάθεσης    

  

·         Νοητικά    

    

o        Δυσχέρεια διατήρησης ειρμού σκέψης    

o        Δυσκολία στη συγκέντρωση, στη λήψη αποφάσεων, στη μνήμη    

o        Ανησυχία   

o        Πεσιμισμός  

o        Απαισιοδοξία για το μέλλον   

  

·         Μεταβολές όρεξης    

     

o        Σημαντική απώλεια ή πρόσληψη βάρους    

o        Απώλεια όρεξης    

o        Υπερβολική πρόσληψη τροφής και αύξηση βάρους   

  

·         Μεταβολή των συνηθειών ύπνου     

      

o        Αϋπνία   

o        Υπερυπνία   

o        Ξύπνημα πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο    

o        Συχνές αφυπνίσεις χωρίς δυνατότητα του ατόμου να ξανακοιμηθεί    

o        Εκνευρισμός   

  

·         Σωματικά   

 

 o        Απώλεια ενεργητικότητας, γρήγορη κόπωση, ψυχοκινητική επιβράδυνση     

o        Χρόνιοι πόνοι ή σωματικά προβλήματα που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία   

o        Κεφαλαλγία   

o        Μυαλγίες  

o        Στομαχικά άλγη  

o        Απώλεια βάρους  

o        Πόνοι μυϊκοί, στην πλάτη και στις αρθρώσεις   

o        Θωρακικοί Πόνοι   

o        Πεπτικά Προβλήματα 

 

 

Στην πραγματικότητα πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη υποφέρουν από χρόνιο πόνο ή άλλα σωματικά συμπτώματα. Κατά τους ερευνητές τα κύρια συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζει κάποιος όταν έχει κατάθλιψη περιλαμβάνουν:

 

Ελάττωση Ενδιαφέροντος  

Μεγάλη ελάττωση του ενδιαφέροντος ή της ευχαρίστησης σε όλες ή σχεδόν όλες τις δραστηριότητες κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σχεδόν κάθε μέρα. Μπορεί να χάσουμε το ενδιαφέρον μας να ντυθούμε όμορφα . . . να βγούμε έξω . . . να μιλήσουμε με φίλους μας . . . να διασκεδάσουμε . . . να ασχοληθούμε με τα μέχρι πρότινος χόμπι / ενδιαφέροντα μας . . . να διατηρήσουμε το σπίτι μας καθαρό . . . γενικώς να συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούσαν. Η αλλαγή αυτή στην συμπεριφορά μας έχει γίνει αντιληπτή από το στενό μας περιβάλλον.

Καταθλιπτική Διάθεση  

κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σχεδόν κάθε ημέρα όπως φαίνεται είτε με υποκειμενική εκτίμηση είτε σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των άλλων . . . κλαίμε συχνά και είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι.

Δυσκολία στον ύπνο  

Η διαταραχή του ύπνου μπορεί να έχει πολλές μορφές. Κάποιοι δεν μπορούν να κοιμηθούν καθόλου, άλλοι κάνουν πολύ ακανόνιστο ύπνο, ξυπνούν δηλαδή πολλές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας.

Χαρακτηριστικό όμως της κατάθλιψης είναι ότι ξυπνούν πολύ πρωί, π.χ. από τις 5 η ώρα και δεν ξανακοιμούνται. Αυτή η πρώϊμη αφύπνιση όπως λέγεται εμφανίζεται πιο συχνά στην κατάθλιψη.

Διαταραχές Στην Όρεξη Για Φαγητό   

Συνήθως η κατάθλιψη προκαλεί απώλεια της όρεξης για φαγητό με αποτέλεσμα απώλεια βάρους. Κάποιος που ζυγίζει 75 κιλά μπορεί να έχει χάσει σ'ένα μήνα πάνω από 8 κιλά. Το αντίθετο είναι επίσης αλήθεια. Κάποιοι κατά τη διάρκεια ενός καταθλιπτικού επεισοδίου, μπορούν να πάρουν σημαντικό βάρος.

Απώλεια Ενδιαφέροντος Για Σεξ  

Τυπικό σύμπτωμα της κατάθλιψης η απώλεια του ενδιαφέροντος για την ερωτική πράξη. Αναφερόμαστε περισσότερο στην διάθεση για σεξ και όχι στο αν γίνεται ή όχι η ερωτική πράξη.

 

Μια γυναίκα με κατάθλιψη μπορεί να κάνει έρωτα με το σύντροφό της γιατί εκείνος το επιζητά. Αλλά αν ερωτηθεί, θα πει ότι δεν το επιθυμεί καθόλου και δεν της προκαλεί καμιά ευχαρίστηση.

Απώλεια Ενέργειας και Ενεργητικότητας  

Άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη νιώθουν σαν να τους έχουν εγκαταλείψει οι δυνάμεις τους, αισθάνονται κουρασμένοι όλη την ώρα και γι'αυτό πολλές φορές κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα. Κάποιοι μπορεί επίσης να εμφανίσουν έντονη ανησυχία και άγχος, σαν κάτι κακό να πρόκειται να συμβεί.

Αδυναμία Συγκέντρωσης  

Αδυναμία συγκέντρωσης σκέψης, μνήμης ή λήψης αποφάσεων. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της κατάθλιψης είναι  η έλλειψη συγκέντρωσης. Το μυαλό φαίνεται να είναι απασχολημένο με άλλες ιδέες και σκέψεις.

Ιδέες Ενοχής και Αναξιότητας  

Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που βιώνουν κατάθλιψη πιστεύουν ότι οι ίδιοι φταίνε για την τροπή που έχει πάρει η ζωή τους . . . τα πάντα είναι δικό τους λάθος.

 

Νιώθουν ότι η κατάσταση που περνούν είναι σαν ένα είδος τιμωρίας για πράγματα που έκαναν στο παρελθόν. Μπορεί επίσης να νιώθουν, ότι δεν αξίζουν τίποτε σαν άνθρωποι, ότι είναι ένα μηδενικά.

Ανησυχία και Απαισιοδοξία Για Το Μέλλον  

Πιστεύουν ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση της ζωής τους . . . Το μέλλον είναι γι’ αυτούς απαισιόδοξο και  εχθρικό.

Ιδέες Αυτοκτονίας  

Μερικές φορές, επειδή αισθανόμαστε τόσο απελπισμένοι και αβοήθητοι αρχίζουμε και “παίζουμε” στο μυαλό μας με σκέψεις αυτοκτονίας. Ο κίνδυνος αυτοκτονίας είναι αυξημένος σε άτομα με χρόνια κατάθλιψη.

Γενικά Σωματικά Συμπτώματα  

Αρκετοί αναφέρουν μια ποικιλία από σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους . . . πόνους γενικά στο σώμα τους . . .  προβλήματα από το γαστρεντερικό  . . .   Η συχνότητα των επισκέψεων σε γιατρούς και νοσοκομεία αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καταθλιπτικού επεισοδίου.  

 

 

 

 

 

mp3 AlbumsΥποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος 

 

 

 

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.  

 

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100Hertz(κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120Hertz παίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20Hertz και θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας.  

  

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι  βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και τοIQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται.   

   

Όταν χρησιμοποιούμε Δίωτα - Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε.  

 

 

 

Αντιμετώπιση Χρόνιας Κατάθλιψης - Super Strong
Αντιμετώπιση Κατάθλιψης
Τέλος στην Κατάθλιψη - Αισθανθείτε Χαρά & Ευφορία
Νικήστε την Κατάθλιψη από την Οικονομική Κρίση
Κατάθλιψη: Energy Booster
Νικήστε τη Μελαγχολία & Θλίψη
Τέλος στη Μελαγχολία & Θλίψη - Αισθανθείτε Χαρά & Ευφορία
Βάλτε Τέλος στην Απογοήτευση
Αντιμετώπιση Στεναχώριας
Απόλυτη Ηρεμία
Κατάλογος Προιόντων