ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

 

Προπληρωμένες Κάρτες
Πιστωτικές Κάρτες 
Τι Είναι οι Προπληρωμένες Κάρτες
Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα Στις Προπληρωμένες Κάρτες
Είναι Ασφαλείς Οι Προπληρωμένες Κάρτες
Προγράμματα Αυτοβελτίωσης 

 

 

ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ   


Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε την προσωπική μας πιστωτική κάρτα, μπορούμε να προμηθευτούμε τα
mp3 Albums, χρησιμοποιώντας μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα. [Τη γεμίζουμε με το ποσό που θέλουμε, χωρίς να πληρώνουμε τόκους και χωρίς να κάνουμε αίτηση] Προπληρωμένη πιστωτική κάρτα μπορούμε να προμηθευτούμε από τις περισσότερες τράπεζες.

Ζητάμε από τον υπάλληλο να μας δώσει μία κάρτα [Που δεν έχει τόκους , δέν συνδέεται με κάποιο λογαριασμό μας και δεν είναι ονομαστική (Δεν αναγράφει το όνομα μας)]. Αυτήν την κάρτα μπορούμε να τη “φορτώσουμε” με το χρηματικό ποσό που επιθυμούμε και να τη χρησιμοποιήσουμε για τις Online αγορές μας.

Η κάρτα εκδίδεται αμέσως και μπορούμε να την ξαναγεμίσουμε με το ποσό που θα επιλέξουμε.

Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να κάνούμε αγορές στο Ιντερνετ.  

Η κάρτα που θα μας δώσουν θα πρέπει να είναι Visa, ή MasterCard [Δέν έχουν αναφερθεί προβλήματα με προπληρωμένες κάρτες της Eurobank και της Πειραιώς]. Αποφύγετε τις κάρτες Visa Electron& Visa Maestro

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πέντε εμπορικά διαθέσιμες προπληρωμένες κάρτες:

  • Κύπρου prepaidcard 
  • Attica GiftCardVisa 
  • Προπληρωμένη EurobankVisa 
  • ATEBank PrepaidVisa 
  • WEBUY της τράπεζας Πειραιώς. 

Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για τις προπληρωμένες κάρτες:


Οι κάρτες χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:


1. Πιστωτικές κάρτες (
creditcards),οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει αγορές και να εξοφλεί το χρέος του στο τέλος του μήνα ή μετά από καιρό (με το ανάλογο τίμημα των τόκων). 
 

2. Χρεωστικές κάρτες (debitcards), που συνδέονται απαραίτητα με κάποιον καταθετικό λογαριασμό σε τράπεζα, από τον οποίο αφαιρούνται άμεσα τα χρήματα κάθε αγοράς. 

3. Προπληρωμένες κάρτες (prepaidcards), οι οποίες δε συνδέονται με λογαριασμό, ούτε επιτρέπουν πίστωση. Αντιθέτως "φορτίζονται" με χρήματα με πρωτοβουλία του κατόχου τους. Το χρηματικό ποσό με το οποίο είναι φορτισμένες, καθορίζει και το ύψος των αγορών που δύνανται να πραγματοποιηθούν.

 


Πως λειτουργούν οι προπληρωμένες κάρτες;

Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις προπληρωμένες κάρτες, είναι ότι δεν διαθέτουν την δυνατότητα πίστωσης (όπως οι πιστωτικές) καθώς επίσης και ότι δεν χρειάζεται να συνδεθούν με κάποιον καταθετικό λογαριασμό (όπως οι χρεωστικές).

Οι προπληρωμένες κάρτες, είναι κάρτες που χρησιμοποιούνται κυρίως σε online - διαδικτυακές αγορές (αλλά και με φυσική παρουσία), αφού τις "φορτίσουμε" με χρήματα. Θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε με τα καρτοκινητά, με τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε, αφού πρώτα τα έχουμε "φορτίσει" με χρόνο ομιλίας.

Οι  προπληρωμένες κάρτες χρησιμοποιούνται κυρίως για αγορές μέσω Internet. Τα χρήματα με τα οποία την έχουμε φορτίσει, καθορίζουν και το ύψος των συναλλαγών που μπορούμε να κάνουμε.   

Γίνονται αποδεκτές σε όλες τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται μεVISA,MasterCard. Μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας από τοinternet, , να κλείσουμε εισιτήρια κινηματογράφου ή θεάτρου, να κάνουμε ανάληψη απο ATM, να ψωνίσουμε απο κάποιο κατάστημα . . .  

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα


Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που παρέχουν οι προπληρωμένες κάρτες και για το οποίο είναι τόσο δημοφιλείς, είναι η αίσθηση της ασφάλειας που προσφέρουν.

Χωρίς επιπλέον διαθέσιμη πίστωση ή σύνδεση της με καταθετικό λογαριασμό, η προπληρωμένη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές, αφού το ενδεχόμενο ρίσκο, αφορά μόνο το ποσό με το οποίο την έχουμε φορτίσει.  

Ακόμα και αν κλαπούν τα στοιχεία της κάρτας, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο. Παράλληλα, η παροχή υποστήριξης από μεγάλες εταιρίες καρτών, όπως η Visa, MasterCard, καθώς και η δυνατότητα για άμεση ακύρωση της κάρτας σε περίπτωση κλοπής, την καθιστούν την ασφαλέστερη επιλογή για αγορές στο Διαδίκτυο. 

Φορτίζονται εύκολα, καθώς εκτός από την κλασική επιλογή του γκισέ προσφέρεται η δυνατότητα για φόρτιση της μέσω ATM, μέσω τηλεφώνου (phone banking), ακόμα και διαδικτυακά (e-banking).  

Η απόκτηση της είναι άμεση, παραλαμβάνουμε την κάρτα την ίδια στιγμή που θα τη ζητήσουμε. Δεν απαιτούνται δικαιολογητικά, δεν χρειάζεται έγκριση, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης.  Αρκεί μόνο η ταυτότητα και το ΑΦΜ μας. Η διαδικασία έκδοσης διαρκεί λίγα λεπτά.  


Είναι Ασφαλείς;

Τέλος, ένα ακόμη βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν, είναι ο έλεγχος που μπορούμε να έχουμε στην διαχείριση των χρημάτων μας, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα απ’όσα διαθέτουμε ως υπόλοιπο.  

Αν καταθέσουμε 100 Ευρώ στην προπληρωμένη κάρτα μας για μία αγορά στο Internet, ότι κι εάν συμβεί . . . εάν μας κλέψουν την κάρτα . . . εάν μας αποσπάσουν τον αριθμό της . . . εάν βρουν το PIN. . . οτιδήποτε κι εάν γίνει, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση, να χρεωθούμε για παραπάνω από 100 ευρώ.

 

 mp3 Albums Υποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος