ANAPOLIS   

Achieve Human Excellence


      

 

  

 

 Τι Είναι το Paypal

Πώς Λειτουργεί το Paypal

Πως γίνονται οι Αγορές στο Paypal

Είναι Ασφαλές το Paypal

Αγορές Online
Προπληρωμένες Κάρτες
Πιστωτικές Κάρτες 

Τι Είναι οι Προπληρωμένες Κάρτες

Ποια είναι τα Πλεονεκτήματα Στις Προπληρωμένες Κάρτες

Προγράμματα Αυτοβελτίωσης 

 

 

 

 Τι είναι το Paypal:

 

ΤοPayPal είναι μία online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων. Είναι ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος για συναλλαγές μέσωInternet, χωρίς ποτέ να κάνουμε γνωστά τα στοιχεία της κάρτας μας. 

Λειτουργεί ως μεσάζοντας μεταξύ εμάς και του πωλητή. Κρατάει όλα τα στοιχεία της συναλλαγής κρυφά και είναι ο παγκόσμια αποδεκτός τρόπος ηλεκτρονικών συναλλαγών.Πως λειτουργεί το
PayPal:

 Ακριβώς όπως ένας απλός τραπεζικός λογαριασμός. Μπορούμε να βάλουμε σε αυτόν χρήματα από μία κάρτα (στο Διαδίκτυο δεν πρόκειται ποτέ να περιμένουμε στην ουρά για το ταμείο), να δεχτούμε χρήματα από κάποιον γνωστό μας, να στείλουμε χρήματα σε κάποιον συγγενή μας και να κάνουμε τις αγορές μας, γνωρίζοντας ότι τα στοιχεία της συναλλαγής μας, είναι κρυπτογραφημένα, τα προσωπικά μας δεδομένα, όπως και τα στοιχεία της κάρτας μας ασφαλή και δεν θα τα μάθει ποτέ ο πωλητής
Η Διαδικασία:

 

Πιστωτική/χρεωστική κάρτα, ή μέσω PayPal αποστολέα —> PayPal (μεσάζων) —> PayPal παραλήπτη —> Τραπεζικός λογαριασμός παραλήπτη

 

Είναι ασφαλές το PayPal:

Το PayPal είναι ο πιο ασφαλής τρόποςonline αγορών, διότι ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία της κάρτας μας είναι το ίδιο τοPayPal. Όταν κάνουμε μια αγορά, ο πωλητής (παραλήπτης) δεν έχει ΠΟΤΕ πρόσβαση στους αριθμούς των καρτών μας και των προσωπικών μας δεδομένων.  

Ο πωλητής απλώς παραλαμβάνει το αντίτιμο για την αγορά μας. (Για να είμαστε ακριβείς, δεν παραλαμβάνει όλο το ποσό της αγοράς, διότι όπως είπαμε το Paypal λειτουργεί σαν μεσάζοντας ανάμεσα σε εμάς και τον πωλητή και χρεώνει τον πωλητή ένα ποσό – προμήθεια για κάθε συναλλαγή).  

Επίσης η πιο σημαντική δικλίδα για την ακεραιότητα των συναλλαγών μας, είναι ότι όλες οι σελίδες του είναι κρυπτογραφημένες, πράγμα που σημαίνει πως τα στοιχεία της συναλλαγής μας είναι ασφαλή, καθώς δεν μπορούν να υποκλαπούν. Εάν κοιτάξουμε στον Internet Explorer, Firefox. . . θα δούμε ότι όταν επιλέξουμε κάποιο προϊόν και μεταφερθούμε στο τοPaypal, η διεύθυνση της ιστοσελίδας αρχίζει με https://www.paypal.com, που σημαίνει ότι η σελίδα είναι κρυπτογραφημένη.  

 
ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

  
Οι κάρτες χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:


1. Πιστωτικές κάρτες (
creditcards), οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει αγορές και να εξοφλεί το χρέος του στο τέλος του μήνα ή μετά από καιρό (με το ανάλογο τίμημα των τόκων). 

 

2. Χρεωστικές κάρτες (debitcards), που συνδέονται απαραίτητα με κάποιον καταθετικό λογαριασμό σε τράπεζα, από τον οποίο αφαιρούνται άμεσα τα χρήματα κάθε αγοράς. 

3. Προπληρωμένες κάρτες (prepaidcards), οι οποίες δε συνδέονται με λογαριασμό, ούτε επιτρέπουν πίστωση. Αντιθέτως "φορτίζονται" με χρήματα με πρωτοβουλία του κατόχου τους. Το χρηματικό ποσό με το οποίο είναι φορτισμένες, καθορίζει και το ύψος των αγορών που δύνανται να πραγματοποιηθούν.Πως λειτουργούν οι προπληρωμένες κάρτες;

Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις προπληρωμένες κάρτες, είναι ότι δεν διαθέτουν την δυνατότητα πίστωσης (όπως οι πιστωτικές) καθώς επίσης και ότι δεν χρειάζεται να συνδεθούν με κάποιον καταθετικό λογαριασμό (όπως οι χρεωστικές).

Οι προπληρωμένες κάρτες, είναι κάρτες που χρησιμοποιούνται σε αγορές (διαδικτυακές, αλλά και με φυσική παρουσία), αφού τις "φορτίσουμε" με χρήματα. Θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε με τα καρτοκινητά, με τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε, αφού πρώτα τα έχουμε "φορτίσει" με χρόνο ομιλίας.

Οι προπληρωμένες κάρτες χρησιμοποιούνται κυρίως για αγορές μέσωInternet. Τα χρήματα με τα οποία την έχουμε φορτίσει, καθορίζουν και το ύψος των συναλλαγών που μπορούμε να κάνουμε.  

Γίνονται αποδεκτές σε όλες τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με VISA, MasterCard. Μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας από τοinternet, εισιτήρια, να κλείσουμε εισιτήρια κινηματογράφου ή θεάτρου . . .  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που παρέχουν οι προπληρωμένες κάρτες (και στο οποίο οφείλουν την δημοφιλία τους κατά ένα μεγάλο μέρος) είναι η αίσθηση της ασφάλειας που προσφέρουν.

Χωρίς επιπλέον διαθέσιμη πίστωση ή σύνδεση της με καταθετικό λογαριασμό, η προπληρωμένη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές αφού το ενδεχόμενο ρίσκο αφορά μόνο το ποσό με το οποίο την έχουμε φορτίσει.

Ακόμα και αν κλαπούν τα στοιχεία της κάρτας, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο. Παράλληλα, η παροχή υποστήριξης από μεγάλες εταιρίες καρτών, όπως η Visa, MasterCard καθώς και η δυνατότητα για άμεσης ακύρωση της κάρτας σε περίπτωση κλοπής, την καθιστούν την ασφαλέστερη επιλογή για αγορές στο Διαδίκτυο. 

Φορτίζονται εύκολα, καθώς εκτός από την κλασική επιλογή του γκισέ προσφέρεται η δυνατότητα για φόρτιση της μέσω ATM, μέσω τηλεφώνου (phonebanking), ακόμα και διαδικτυακά (e-banking). 

Η απόκτηση της είναι άμεση, παραλαμβάνουμε την κάρτα την ίδια στιγμή που θα τη ζητήσουμε. Δεν απαιτούνται δικαιολογητικά, δεν χρειάζεται έγκριση, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης.Αρκεί μόνο η ταυτότητα και το ΑΦΜ μας. Η διαδικασία έκδοσης διαρκεί λίγα λεπτά.

Τέλος, ένα ακόμη βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν, είναι ο έλεγχος που μπορούμε να έχουμε στην διαχείριση των χρημάτων μας, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα απ’όσα διαθέτουμε ως υπόλοιπο.

Η πιθανότητα απώλειας χρημάτων εξαιτίας αυξημένων τόκων ή υπερβολών στο "shoppingtherapy" απλά δεν υφίσταται.. 

Αν καταθέσουμε 100 Ευρώ στην προπληρωμένη κάρτα μας για μία αγορά στοInternet, ότι κι εάν συμβεί . . . εάν μας κλέψουν την κάρτα . . . εάν μας αποσπάσουν τον αριθμό της . . . εάν βρουν τοPIN. . . οτιδήποτε κι εάν γίνει, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να χρεωθούμε για παραπάνω από 100 ευρώ.

 

mp3 Albums Υποσυνείδητου Προγραμματισμού | Υποσυνείδητα Μηνύματα | Εγκεφαλικά - Δίωτα Κύματα & Συχνότητες | Νόμος της Έλξης | Αντιμετώπιση Κατάθλιψης | Καταπολέμηση Άγχους | Υγεία | Φόβοι & Φοβίες | Κρίσεις Πανικού | Σχέσεις & Sex | Σχολείο & Εκπαίδευση | Στυτική Δυσλειτουργία | Αδυνάτισμα | Διακοπή Καπνίσματος